eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A francia Frédéric Vasseur, a Sauber új csapatfőnöke a 32. Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzése előtt a mogyoródi Hungaroringen 2017. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Forma–1: két újabb csapatfőnök is távozik

Januárban távozik Frédéric Vasseur, a Forma–1-es Alfa Romeo istálló csapatfőnöke, aki a jövőben vélhetően a Ferrarinál tölti majd be ugyanezt a posztot. Vált a Williams is.

A csapat kedden közleményben jelentette be, hogy hat év után véget ér a munkakapcsolat a felek között, ezt a legutóbbi szezonban elért hatodik hely zárta a konstruktőrök pontversenyében, ami az elmúlt évtized legjobbja volt az istálló életében.

A 2019-es idény elejétől Alfa Romeo néven induló Sauber istálló a közleményében ugyan nem mondta ki hivatalosan, de szinte biztos, hogy a francia sportvezető a Ferrarihoz igazol, hiszen úgy fogalmaztak, hogy "egy nem túl távoli gyártó munkacsoportjában szép jövő áll előtte".

A Ferrarinál november végén jelentették be Mattia Binotto távozását és már akkor is Vasseur volt - a sajtó szerint - az első számú utódjelölt.

Elhagyja a Williams Forma–1-es csapatát annak eddigi vezérigazgató-csapatfőnöke, Jost Capito, ahogyan François-Xavier Demaison technikai igazgató sem folytatja tovább a munkát – közölte váratlan, hétfő esti közleményében a grove-i alakulat.

Capito 2021 júniusában vette át az irányítást a Williamsnél, miután fél évvel korábban kinevezték vezérigazgatónak. Ezt megelőzően a Jordan és a McLaren F1-es csapatánál is megfordult, továbbá a Ford rali-világbajnoki és a Volkswagen motorsportprogramjában volt érdekelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×