eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: Pixabay

Válság: edzésidővel, vízfelülettel segíthetik egymást a sportszövetségek

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége indítványozza a sportági szakszövetségek összefogását az előttük álló nehéz időszakban.

A MOB azt kéri a szövetségektől, hogy a "gazdasági szempontból várhatóan nehéz hónapokban fogjanak össze más sportági szövetségekkel, szakágakkal (nyilván azokkal, amelyekkel meg tudják osztani az edzéshelyszíneket), vállaljanak szolidaritást a másik munkája iránt, segítsék egymás működését".

"A felkészülés a 2024-es ötkarikás játékokra elkezdődött, sőt, bizonyos sportágakban javában zajlik, és már kvótákat is osztanak, így a Magyar Olimpiai Bizottság számára a párizsi kvalifikáció van a fókuszban. Nyilván ennek a fókusznak a megtartása továbbra is elsődleges feladatunk, ugyanakkor a napi működés biztosításakor az utánpótlás-korosztályok, a diáksport érdekeit is szem előtt kell tartani" - áll a Gyulay Zsolt elnök és Fábián László főtitkár által írt levélben. Kiemelték: különösen fontos, hogy ne alakuljon ki versenyhelyzet az egyes sportágak között, hogy "azok, akiknek több a lehetőségük, segítsék a kisebb sportágakat, szakágakat, amelyek esetleg kevesebb edzésidővel, vagy éppen vízfelülettel gazdálkodnak".

A kommunikáció felgyorsítása, a közös irányvonalak meghatározása érdekében a Magyar Olimpiai Bizottság vezetősége október elejére összehív egy főtitkári értekezletet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek vasárnap Madrid utcáin, tiltakozva a katalán tiltakozva a katalán függetlenségi pártok amnesztiakövetelése ellen a spanyol konzervatív Néppárt (PP) által szervezett megmozduláson. Alberto Núnez-Feijóo pártelnök a demonstráció során alkotmányellenesnek nevezte, hogy a korábban elítélt katalán szeparatisták amnesztiát kaphassanak, miután véleménye szerint a szavazók a júliusi parlamenti választásokon "nem az alkotmányos rend megváltoztatására voksoltak".

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×