eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Neymar, a Paris Saint-Germain (j) játékosa a Strasbourg ellen a francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2019. szeptember 14-i mérkőzésen a párizsi Parc des Princes Stadionban.
Nyitókép: MTI/AP/Francois Mori

Messi rúgta a győztes gólt, mégis Neymar ünnepelt, Ronaldo pedig szomorkodhat

Lionel Messi góljával 1-0-ra nyert a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain Lyonban. A gólpasszt Neymar adta, akinek ez volt a 100. mérkőzése a PSG színeiben.

A brazil és az argentin sztárjátékos még a meccs elején, alig öt perc múltával hozta össze a győztes gólt a PSG-nek, amely két pont előnnyel vezet a Marseille előtt a Ligue 1-ben. A brazik Neymarnak ez volt a 100. bajnoki fellépése a párizsiaknál, s immár 121 találatból vállalt részt úgy, hogy 77-nek ő maga volt a szerzője, 44-nél pedig gólpasszt adott.

Neymar és Messi a PSG előtt Spanyolországban, az FC Barcelonánál, 2013 és 2017 között 299 gólon osztoztak.

Messi vasárnapi találata révén egy mutatóban megelőzte örök riválisát, a jelenleg a Manchester Unitedben játszó Cristiano Ronaldót. Nevezetesen az Olympique Lyonnak rúgottal együtt 672-re növelte a nem tizenegyesből szerzett góljai számát, míg a büntetők nélküli mérlegét tekintve a portugál sztárfutballista pillanatnyilag 671 gólt számlál. A statisztikák szerint Messi 980 mérkőzésén jutott el a 672 találatig, míg Ronaldo 1130 fellépésén vette be eggyel kevesebbszer az ellenfelek kapuját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×