eur:
388.88
usd:
360.65
bux:
68074.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
LAS VEGAS, NEVADA - SEPTEMBER 17: Canelo Alvarez (red trunks) lands a punch against Gennadiy Golovkin (white trunks) in round twelve of the fight for the Super Middleweight Title at T-Mobile Arena on September 17, 2022 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Sarah Stier/Getty Images)
Nyitókép: Sarah Stier/Getty Images

Golovkin most sem állt meg Álvarezzel szemben

Négy világbajnoki öv volt a tét a szuperközépsúly szuperrangadóján. Harmadszor csaptak össze, ez volt a legsimább.

A mexikói Saúl Álvarez egyhangú pontozással legyőzte a kazah Gennagyij Golovkint szombat este a profi bokszolók Las Vegas-i gáláján.

Az összecsapás tétje szuperközépsúlyban négy világbajnoki öv volt - Boksz Világszövetség (WBA), Boksz Világtanács (WBC), Boksz Világszervezet és Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) -, amelyeket egyoldalú küzdelmet követően tarthatott meg Álvarez. A mexikóit 116:112-re, 115:113-ra és 115:113-ra látták jobbnak a pontozók.

A felek már harmadszor mérkőztek meg a ringben egymással, első két találkozójuk jóval kiélezettebb küzdelmet hozott. Az első összecsapáson, 2017 szeptemberében - ellentmondásos - döntetlenre végeztek, majd a másodikra 2018 szeptemberében került sor, akkor Álvarez megosztott döntést követően győzött.

A 32 éves mexikói karrierje 58. győzelmét aratta (39 K.O.-T.K.O.), két vereség és két döntetlen mellett. A 40 éves kazahnak 42 győzelme van (37 K.O.-T.K.O.), és egy döntetlen mellett másodszor szenvedett vereséget.

A profi boksszal foglalkozó portálok kiemelték azt is, hogy a mérkőzésért Álvarezt garantált honoráriumként 45 millió dollár (18,3 milliárd forint) illeti, míg Golovkin 20 millió dollárt vághat zsebre. Ezekhez jönnek még a fizetős televízióktól befolyó pénzek. A felek közötti boksztrilógia korábbi első mérkőzésével összességében a mexikói 35, a kazah 25 millió dollárt keresett, a második csatájukért pedig 30, illetve 20 millió dollár ütötte a markukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Péntek délután megérkeztek a várt foglalkoztatottsági adatok az Egyesült Államokból. Az áprilisi számok alapján optimisták lehetnek a befektetők azzal kapcsolatban, hogy valóban a lehűlés jeleit mutatja az amerikai munkaerőpiac, a friss adatok azonban egyúttal felerősíthetik a recessziós félelmeket is. A közlés ezúttal is nagyobb elmozdulásokat hozott a dollár piacán és a tőzsdéken is, melynek következtében az EUR/USD árfolyama és az S&P 500 is is kritikus szintre ért. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak jelenleg a grafikonok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×