eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az FC Barcelona spanyol labdarúgóklubhoz szerződött Robert Lewandowski lengyel labdarúgót bemutatják a barcelonai Camp Nou stadionban 2022. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Lewandowski nagy visszatérése: Münchenben törne átkot a Barcelona

Minden bizonnyal Robert Lewandowskit figyeli ma este a legtöbb kamera majd a labdarúgó Bajnokok Ligája rangadóján. A lengyel szupersztár, aki átmentette németországi formáját a Barcelonához is, a távozása óta először játszik a Bayern ellen.

Lewandowski, miként Ousmane Dembélé is, csak csereként szállt be a Cádiz elleni, egyébként a félidőben még 0-0-ra álló bajnoki mérkőzésen szombaton, aztán kicsit felpörgették a ritmust, s a Barcelona 4-0-ra nyert, úgy, hogy az utolsó három gólját három csereként beszálló, köztük a lengyel és a francia csatár szerezte.

A spanyol sajtónak sincsen semmi kétsége afelől, hogy mindketten a kezdő tizenegyben lesznek majd az Allianz Arénában. Valószínűleg Xavi a Ter Stegen – Kunde, Araujo, Eric Garcia, Balde – Busquets – Pedri, Gavi – Dembélé, Lewandowski, Raphinha tizeneggyel kezd majd, ami kétségtelenül bombaerős.

A mostani idényben a Barcelona hat tétmérkőzést játszott eddig, a sor a Rayo Vallecano elleni döntetlennel kezdődött, de azóta beindult a henger: öt mérkőzés, öt győzelem, húsz szerzett góllal. A La Liga élcsapatai közé tartozó Sevilla védelme állta a legjobban a sarat: „csak” három gólt kapott. A cseh bajnok Viktoria Plzen ellen 5-1-es győzelemmel kezdett a csapat a BL-ben. Robert Lewandowski az eddigi hat tétmérkőzésén kilenc gólt szerzett, ami másfél gólos meccsenként átlag, ilyen Messinek sem volt. (Ami tény, de az argentinnal szemben nem igazságos összehasonlítás, egy teljes szezonban lényegesen nehezebb, már-már lehetetlen ilyen mérleget produkálni.)

Természetesen a katalánoknak van törleszteni valójuk első számú mumusuk, a Bayern München ellen. A német bajnok a BL 2021-es őszi csoportszakaszában Münchenben és a Camp Nouban is 3-0-ra megverte a katalánokat, akik 2020 augusztusában 8-2-es történelmi vereséget szenvedtek a Bayern ellen, semleges pályán, Portugáliában. Csak érdekességképpen: a 14 Bayern-gólból Lewandowski „csak” hármat szerzett, úgyhogy a veszély az ő „elcsábításával” sem szűnt meg.

A Bayern nagyon fontos győzelmet aratott a BL-csoportkör első fordulójában Milánóban, az Inter ellen, de a bajnokságban nincs jó formában: a legutóbbi három fordulóban csak döntetleneket játszott. Az első három (megnyert) bajnoki mérkőzésen 15, a következő hármon csak négy gólt ért el. 2018 óta nem fordult elő, hogy a Bayern ősszel – jellemzően akkor, amikor még nem biztosította be a soros bajnoki elsőséget – ne nyerjen három egymást követő bajnoki mérkőzésén.

Julian Nagelsmann a Neuer – Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies – Kimmich, Sabitzer – Gnabry, Sané – Müller, Mané tizenegyet tervezi, természetesen abszolút támadóformáció ez.

A nap további párosítása

  • A csoport: Liverpool–Ajax (21.00), Rangers–Napoli (szerdára halasztva)
  • B csoport: Leverkusen–Atlético, Porto–FC Bruges (21.00)
  • C csoport: Viktoria Plzen–Internazionale (18.45)
  • D csoport: Sporting–Tottenham (18.45), Olympique Marseille–Eintracht Frankfurt (21.00)
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×