eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A koronavírus-járvány miatt arcpajzsot visel egy ember a 2022-es pekingi téli olimpia fő sajtóközpontjában 2022. január 19-én.
Nyitókép: MTI/AP/David J. Phillip

Eltilthatják a párizsi olimpiától az orosz és fehérorosz sportolókat

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hamarosan dönt az eltiltásról.

Erről a NOB egyik tagja nyilatkozott a brit sajtónak. Craig Reedie szerint az ukrajnai háború miatt az a közvélekedés, hogy az orosz és belorusz sportolók ne vegyenek részt az olimpián. Az Oroszország és Belarusz elleni szankciók miatt a két ország sportolói már eddig sem vehetnek részt a kvalifikációs versenyeken.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach májusban még arról beszélt, hogy Oroszország részvétele egyelőre nem tisztázott. Ennek megfelelően a NOB eddig nem is mentette fel orosz tagjait és nem szankcionálta az Orosz Olimpiai Bizottságot. Viszont a testület hamarosan döntést hozhat az orosz és a belorusz versenyzők eltiltásáról.

A most nyilatkozó Craig Reedie azzal érvelt, hogy ha a két ország sportolói kénytelek kihagyni a kvalifikációt, akkor szinte biztosan nem vehetnek majd részt a 2024-es párizsi olimpián.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×