eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: M4 Sport

Orbán Viktor: gyenge karakterek hiába futballoznak jól

Negyedik lett a Puskás Akadémia a Puskás-Suzuki Kupán. A helyszínen a miniszterelnök nyilatkozott az akadémia céljairól, feladatairól.

A Real Madrid 4-0-ra legyőzte az újonc Dinamo Kijevet az U17-es korosztály számára kiírt labdarúgó Puskás-Suzuki Kupa döntőjében Felcsúton. A bronzérmet a brazil Flamengo szerezte meg, amely 3-0-ra diadalmaskodott a házigazda Puskás Akadémia felett.

A Pancho Arénában a döntőt megnézte Orbán Viktor is. A mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozva többek között arról beszélt, hogy a torna jelentősége nagy, hiszen a Puskás Akadémia ilyenkor nemzetközi csapatokkal játszhat. Mezey Györgyöt, a kupa egyik kezdeményezőjét idézte, aki szerint kell játszani olyan csapatok ellen is, "akik nem langyosak, hanem letépik a gyerekekről a gatyát, ha kell, hogy szokják, hogy más futballkultúrákkal találkozunk".

A Puskás Akadémia feladataival kapcsolatban kiemelte: az a fontos, hogy az akadémisták játszanak az NB I-ben és utána a válogatottban, az eredmény vagy az esetleges nemzetközi szereplés másodlagos. "Mi egy akadémia vagyunk, nem egy klasszikus futballklub, ugye a Fradinak csak az arany számít, nekünk meg csak a gyerekek" – jelentette ki. Megjegyezte, a most játszó U17-es csapatban is láthatott a szakma néhány ügyes és tehetséges játékost.

Az ugyanakkor, hogy belőlük milyen futballista lesz, még képlékeny, és sokat számít a tudás mellett karakter.

"A futballban most már a karakter és a jellem számít. Kell tudni futballozni is, de itt egy harcos-katona életmódot kell választani, hogy ne bolondulj meg közben. Úgy, hogy minden nap fegyelmezett vagy, a fizikai teljesítményt hoznod kell, és különben őrizd meg a személyiséged. Tehát itt már nem a futballtudás a legfontosabb, hanem a karakter.

Jó karakterek kellenek, akik tudnak futballozni. Gyenge karakterek hiába futballoznak jól, a modern futballban már nem élnek meg.

Tehát nekünk nevelési funkciónk is van, mi itt komoly férfiakat nevelünk az akadémián - fejtette ki Orbán Viktor.

Eredmények

A 15. alkalommal megrendezett viadalon aratott siker immár az ötödik volt a spanyol gárda utánpótláscsapata számára, ezzel beérte az örökrangsor élén a Budapest Honvédot.

döntő: Real Madrid (spanyol)-Dinamo Kijev (ukrán) 4-0 (3-0)

a 3. helyért: Flamengo (brazil)-Puskás Akadémia 3-0 (2-0)

az 5. helyért: Panathinaikosz (görög)-Budapest Honvéd 2-1 (0-1)

a 7. helyért: Sporting CP (portugál)-DAC (szlovákiai) 2-0 (1-0)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×