eur:
394.39
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat tagja a Budapestről rajtoló Giro dItalia országúti kerékpáros körverseny csapatbemutatóján a Hősök terén 2022. május 4-én. A grandiózus nyitóeseményre zsúfolásig megtelt a tér, ahová mintegy háromezer néző látogatott ki, közülük sokan az olasz körverseny jellegzetes színét, a rózsaszínt viselték.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Még poénkodni is tudtak tekerés közben egymással a Giro magyarjai

Peák Barnabás, Fetter Erik és Valter Attila egy online háttérbeszélgetésen idézték fel a Giro d'Italián szerzett élményeiket.

Egy online beszélgetésen számoltak be élményeikről a Giro d'Italia kerékpáros körverseny magyar versenyzői, Valter Attila, Fetter Erik és Peák Barnabás.

A Telex összefoglalójából kiderül, még ők sem számítottak ilyen nagy szurkolói jelenlétre a három magyar szakaszon.

"Az első szakasz rajtjánál a Hősök terétől a Lánchídig végig álltak az út mellett az emberek, és mindenki a nevünket üvöltötte" - idézte fel Peák Barnabás.

Valter Attila szerint a három magyarországi nap "ünnep volt", a verseny utána kezdődött, ez volt a legnehezebb versenye az eddigi három közül, amit a legrangosabb kategóriában teljesített.

"Sok szakasz elvesztette a normális jellegét, mintha egynapos versenyekbe csöppentünk volna"

- írta le, hozzátéve, csapattársai is megerősítették abban, hogy ilyen nehézségű verseny ritkán van.

Fetter Erik kicsit félt a Girótól, de pozitívan csalódott, minden szakaszt várt, ahogy a feladatokat is, úgy érzi, bebizonyította, hogy helye van ebben a mezőnyben. Hiányérzete, hogy egyik szökése sem végződött "hazaéréssel".

Valter Attila volt, hogy izgult, miután korábbi Giróján három szakaszon is rajta volt az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikó, ennek pedig meg akart felelni. Egy szakaszt így is majdnem megnyert, egy utolsó kanyart azonban elszámolt.

A magyarok olykor tekerés közben is tudtak egymáshoz szólni, ez mindhármuknak jól esett, poénkodtak is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×