eur:
389.4
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Basketball hoop isolated on black background. Professional sport concept
Nyitókép: Augustas Cetkauskas/Getty Images

Megnyerte az Euroligát a Sopron

Sporttörténelmi tett női kosárlabdában.

A Sopron Basket első magyar csapatként megnyerte a női kosárlabda Euroligát, mivel az isztambuli négyes döntő vasárnapi fináléjában, végig vezetve, 60-55-re legyőzte a házigazda Fenerbahcét.

Az ötödik Final Fourjukban szereplő soproniak álomszerűen kezdtek: főként a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia révén 12-0-ra elhúztak, a favorit törökök hét és fél perc elteltével találtak először a gyűrűbe. A folytatásban egy 5-0-ás hazai roham sem zökkentette ki a magyar bajnokot, az Európa-bajnok szerb Jelena Brooks triplájával visszaállt a tízpontos különbség, a nagyszünetben 29-19 volt az állás.

Térfélcsere után Gáspár Dávid együttese több folyamatos játékot engedett a riválisnak, amely egy pontra csökkentette hátrányát (33-32), de az utolsó szakasz 45-38-ról indult. Ebben a törökök már nem tudtak újítani, miközben a Sopron hallatlan fegyelemmel küzdött, így megérdemelten nyert.

A 14-szeres magyar bajnok ötödik Final Fourjában 2018 után másodszor jutott fináléba és első magyar csapatként diadalmaskodott az 1959-ben életre hívott kontinentális elitsorozatban.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×