eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Manchester, 2018. április 10.Jürgen Klopp, a Liverpool (b) és Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzése előtt a manchesteri Etihad Stadionban 2018. április 10-én. (MTI/EPA/Nigel Roddis)
Nyitókép: MTI/EPA/Nigel Roddis

A BL-ben csatáznak a Premier League legjobbjai

A Premier League első és második helyezettje is pályára lép kedd este, a Bajnokok Ligája 2022-es negyeddöntőinek első játéknapján. A Manchester City az Atlético Madridot fogadja, a Liverpool a Benficánál vendégeskedik.

Pep Guardiola, a City menedzsere találkozott már Diego Simeone Atlético Madridjával a Bajnokok Ligájában, akkor a spanyolok legyőzték a katalán edző csapatát, a Bayern Münchent, s bejutottak a 2015–2016-os kiírás döntőjébe. Ugyanakkor most a fogadóirodák szerint Guardiola csapata az esélyesebb – a Manchester City október 30. óta csak öt mérkőzésen nem nyert. Három döntetlen mellett kétszer kapott ki, egyszer a két magyarral, Gulácsi Péterrel és Szoboszlai Dominikkal felálló RB Leipzigtől, egyszer pedig a Harry Kane duplájával nyerő Tottenhamtől.

Az Atlético – bajnoki címvédőhöz képest – gyengébb őszt produkált, de tavaszra magára talált, éppen ez adja a ma esti mérkőzés egyik különlegességét. Február 16. óta – a Manchester United elleni hazai BL-mérkőzését (1-1) kivéve – kivétel nélkül megnyerte. Jan Oblak mindössze három gólt kapott ezeken a mérkőzéseken.

Simeone szerint a Citynek erősebb a játékoskerete, mint az Atléticóé, de a párharc csak két mérkőzésből áll, a különbség kiegyenlíthető.

A Liverpool hasonlóan jó formában van (sőt…), a legutóbbi tizenhét meccséből csak egyet nem nyert meg, az Internazionale elleni BL-visszavágót, amelyet kétgólos előnyből kezdett. Decemberben közepétől akadt egy rossz hónapja, hat mérkőzéséből csupán egyet nyert meg a rendes játékidőben, de azóta szinte megállíthatatlan. A Benfica kevésbé van jó passzban, a pénteki bajnoki mérkőzését elveszítette a tabellán közvetlenül mögötte álló Sporting Bragával szemben, hátránya a bajnoki tabellán szinte behozhatatlan a Portóval és a Sporting CP-vel szemben. Idén még egyszer sem nyert meg három tétmérkőzést sorozatban.

A City és a Liverpool is még három vasat tart a tűzben, a Vörösök akár négy trófeát is nyerhetnek tavasszal, mivel korábban – a Chelsea ellen tizenegyespárbajban – megnyerték a Ligakupát. A precedens nélküli mesternégyeshez a Cityvel kell megvívni.

A két csapat vasárnap egymás ellen játszik bajnoki rangadót az Etihad Stadionban, Guardiola csapatának előnye egy pont. A húsvéti hétvégén az FA-kupa elődöntőjében, a londoni Wembley-ben találkoznak majd. (Ha valóban marad a helyszín, mivel korábban felvetődött, hogy közlekedési nehézségek miatt ne Londonban játsszanak egymással.) S ez még nem minden: akár a Bajnokok Ligája párizsi döntőjében is összekerülhet a két csapat, korábban nem, hiszen különböző ágakon vannak.

Mindkét mérkőzés 21 órakor kezdődik, a manchesteri mérkőzést az M4 Sport, a lisszabonit a Sport 1 közvetíti.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×