eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A trófea a 2019-2020-as labdarúgó Bajnokok Ligája csapatbeosztásának sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2019. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

Áthelyezheti a BL-döntőt az ukrán–orosz válság miatt az UEFA

Angol források szerint szinte biztos, hogy az UEFA megváltoztatja az idei Bajnokok Ligája-döntő helyszínét. A tervek (és a szerződések) szerint május 28-án Szentpéterváron rendeznék a finálét, de az orosz–ukrán konfliktus miatt az európai szövetség változtatni akar. Akár a Puskás Arénában is lehet az év legnagyobb klubmérkőzése.

A BBC megjegyzi, hogy „Oroszország csapatokat küldött Kelet-Ukrajna két, lázadók által birtokolt régiójába, és félő, hogy katonai inváziót tervez. Több ország, köztük az Egyesült Királyság is várhatóan szankciókat vezet be Oroszország ellen a lépésre válaszul.”

Ebben a helyzetben az UEFA nagyon valószínűtlennek tartja, hogy Oroszországban rendezze meg a meccset.

Tracey Crouch volt brit sportminiszter retorikája megegyezik az elmúlt napok hivatalos brit véleményével, amely küszöbön állónak látja a fegyveres orosz beavatkozást. Crouch úgy fogalmazott:

„azonnal” el kell vinni onnan a döntőt.

Az UEFA nincs olyan szempontból könnyű helyzetben, hogy immár harmadik éve rövid időn belül kénytelen új helyszínt keresni. Mint emlékezetes, a 2020-as és a 2021-es döntőt is Portugáliában játszották, a koronavírus-járvány okozta korlátozások miatt.

Ugyancsak a BBC Sport értesülései szerint London kiesik a lehetséges új helyszínek közül, mert a BL-döntő napján a Wembley foglalt, a második és a harmadik vonal rájátszásának döntője miatt.

Egyébként logikus választás lenne ellenben Isztambul, amely egyelőre a 2023-as helyszín, de eredetileg a 2021-es lett volna, noha a járvány miatt lemondani kényszerült. Nem lenne logikátlan München sem, amely eredetileg 2023-ban adott volna helyet a döntőnek, de onnan Isztambul, a fentiek miatt, eltolta, 2024-ben viszont aligha lehet a BL-döntő helyszíne, tekintettel arra, hogy a következő hónapban Németország rendezi az Európa-bajnokságot, München pedig ott is az egyik legfontosabb helyszín.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy

Budapest, a Puskás Aréna az elmúlt két évben többször is kisegítette az UEFA-t

rendezési kérdésekben.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×