eur:
389.36
usd:
361.23
bux:
68417.31
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A francia Melvyn Richardson (b) és a dán Henrik Mollgaard Jensen a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 4. fordulójában játszott Dánia - Franciaország mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 26-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Eb: halálos fenyegetések zúdultak a dán kézisekre

Csalódott izlandi szurkolók fenyegető üzenetei lepték el a közösségi médiát.

Ahogyan arról az Infostart is beszámolt, az olimpiai címvédő Franciaország elődöntőbe jutott a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután óriási csatában 30-29-re legyőzte a világbajnok Dániát a középdöntő negyedik, utolsó fordulójában a budapesti MVM Dome-ban.

Bár az izlandi szurkolók sokáig örülhettek, hiszen úgy tűnt, Mikkel Hansen és Mathias Gidsel nélkül is legyőzi a franciákat a dán együttes, s ezzel az elődöntőbe segíti Izlandot. Nos, nem így lett – izlandi és dán szempontból rémálomszerűen alakult a végjáték. A dán válogatott 27–22-re is vezetett, majd innen fordított, s nyert 30–29-re Franciaország.

A dán TV 2 tudósítása szerint a találkozót követően halálos fenyegetéseket is kaptak a dán kézilabdázók az izlandi szimpatizánsoktól a közösségi oldalakon, amit a Morten Henriksen szövetségi kapitány is megerősített – írja az NSO. „Az üzenetek közül a legrosszabb kategória a halálos fenyegetésekhez közel áll” fogalmazott a dán mester.

A beálló René Antonsen számos becsmérlő üzenetet kapott, amit a következőképp kommentált: „Szerencsére azokat, amiket írtak, soha nem mondanák el szemtől szembe. Nem hiszem, hogy helyes, ha azt gondolják egyesek, a közösségi médiában bármit írhatnak.”

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×