eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
File photo dated 02-01-2021 of Crystal Palace manager Roy Hodgson. Issue date: Tuesday May 18, 2021.
Nyitókép: John Walton

Gera Zoltán egykori kedvenc angol edzője csúcsot javít

A hét elején Claudio Ranierit Roy Hodgson váltotta a Premier League tizenkilencedik helyén álló Watford menedzseri posztján. Hodgsonnak ez lesz a hetedik klubja az angol élvonalban. Talán ennél is érdekesebb, hogy a következő bajnoki mérkőzésen új PL-csúcsot állít majd fel.

Az egykori szövetségi kapitány neve a legtöbb magyar szurkoló számára a Fulhamnél eltöltött időszakáról lehet emlékezetes. Gera Zoltán volt a kulcsembere annak a gárdának, amely 2010-ben bejutott az Európa-liga döntőjébe.

Hodgson immár 46 éves (!) edzői pályafutása természetesen ennél sokkal gazdagabb, olyan állomásai voltak, mint svédországi korszaka (Halmstads BK, Örebro BK, Malmö), svájci időszaka (Neuchatel Xamax, svájci válogatott, Grasshoppers), az Internazionalénál töltött időszak, a Liverpool FC dirigálása, valamint a kapitányi periódusok (a svájci mellett a finn, az Arab Emírségek-beli és angol élén is dolgozott). Összesen 22 helyen dolgozott, érdekes, hogy az Inter kivételével soha, sehova nem tért vissza.

A mostani előtt legutóbb ifjúkora csapatánál, a Crystal Palace-nál dolgozott, az előző idény utolsó fordulójában búcsúzott. Akkor 73 éves és 287 napos volt, rekorderként köszönt el. Vele együtt eddig mindössze öt edző dolgozott a hetvenedik születésnapján túl is a világ legkeményebb, legkiegyensúlyozottabb bajnokságában.

Mögötte második a listán Bobby Robson, aki 2004. augusztus 28-án, 71 évesen és 192 naposan mérkőzött utoljára a Premier League-ben. Harmadik Sir Alex Ferguson, aki az angol klubfutball legsikeresebb menedzsereként, 71 évesen és 139 naposan búcsúzott a Manchester United menedzseri székétől, 2013. május 19-én.

A negyedik Neil Warnock, aki 70 éves és 162 naposan köszönt el a Cardiff City menedzsereként a Premier League-től. Talán időlegesen, mert még ősszel is dolgozott a második vonalban, a Championshipben, a Middlesbrough-ban, egészen tavaly november 6-ig.

Az ötödik az olasz Claudio Ranieri, a múlt héten még ő volt a Premier League legidősebb aktív edzője. Hetvenes éves és 93 napos volt múlt pénteken, amikor a Norwich elleni vereség után menesztették, éppen attól a csapattól, a Watfordtól, amelyet most Hodgson átvett.

Roy Hodgson február 5-én, a Burnley ellen tér vissza, az lesz a 365. mérkőzése a Premier League-ben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×