eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Lando Norris, a  Mclaren brit versenyzője (elöl, b) a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Orosz Nagydíján a Szocsi Autodrom versenypályán 2021. szeptember 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Megváltoznak a Forma–1-es hétvégék – itt az új menetrend

Nemcsak a technikai szabályok változnak majd meg a 2022-es Forma–1-es idényben, hanem a versenyhétvégéket is átalakítják.

A Forma–1 évtizedek ót négynapos formátum szerint működött: csütörtökön tartották a gépátvételt, a különféle médiaeseményeket, illetve a pályabejárásokat is, míg pénteken elkezdődhetett a pályán való körözés is. Az idei évtől kezdve viszont ez megváltozik, a csütörtöki „médianapot” úgy ahogy van, törlik, a sajtótájékoztatókat, illetve a gépátvételt pedig péntek délelőtt tartják majd meg – írja az f1vilag.hu.

Bár a versenyhétvégék pontos menetrendjét még nem hozták nyilvánosságra, a szakportál úgy tudja, a legtöbb versenyhelyszínen helyi idő szerint délután 13 órakor kezdődik majd meg az első szabadedzés, míg a második tréninget várhatóan 17 órától tartják. Fontos változás, hogy az elmúlt évvel ellentétben nem egyórás, hanem újra 90 perces szabadedzéseket rendeznek péntekenként.

A szombati, utolsó szabadedzés továbbra is 60 perces lesz, és leghamarabb a második gyakorlást követően 17 és fél órával kezdődik el – tehát szombat délben. Az időmérőt várhatóan szombaton 15 órától rendezik. A kvalifikáció formátuma nem változik, a Q1 18 percig, a Q2 15 percig, a Q3 pedig 10 percig tart majd.

A versenyeket a hivatalos naplemente előtt legkésőbb 4 órával rajtoltatják el a legtöbb helyszínen – általában 15 órakor.

A versenyhétvégék lerövidítésére azért volt szükség, mert idén 23 nagydíjat rendeznek majd, a személyzet számára pedig már így is rendkívül megterhelő a program. A csütörtöki nap törlésével több idő marad az utazásra, illetve a felszerelések szállítására.

A változtatás érvényes lesz majd a Monacói Nagydíjra is, ahol korábban hagyományosan csütörtökönként rendezték a szabadedzéseket, az idei évtől kezdve viszont már ott is pénteken kezdődik a hétvége.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×