eur:
392.88
usd:
365.95
bux:
66546.17
2024. április 26. péntek Ervin
A 2021. szeptember 27-én készült és december 7-én közreadott képen egy dolgozó a falra rögzíti a 2022-es pekingi téli olimpia emblémájának egyik elemét az olimpia arculatát bemutató ünnepség kezdete előtt Pekingben. A washingtoni Fehér Ház 2021. december 6-án bejelentette, hogy az Egyesült Államok egyetlen diplomáciai képviselőt sem küld a 2022. évi téli pekingi olimpiai és paralimpiai játékokra a kínai Hszincsiang-Ujgur tartományban folyó népirtás és emberiesség elleni bűncselekmények miatt.
Nyitókép: MTI/AP/Mark Schiefelbein

Újabb magyar kvóták a téli olimpiára

Kozuback Kamilla történelmi eredményt ért el.

Indulhat a február 4-én kezdődő pekingi téli olimpián a hódeszkás Kozuback Kamilla, aki a világranglistán elért pontjai alapján jutott ötkarikás kvótához.

A Magyar Snowboard Szövetség bejelentette, hogy a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) megerősítette a 17 éves sportoló pekingi részvételi jogát.

Kozuback a félcső versenyszámban indulhat majd a téli játékokon, és ő az első magyar hódeszkás, aki kijutott az olimpiára.

A hazai sportági szövetség emlékeztetett rá, hogy Kozuback csak tavaly decemberben kezdhette meg a kvalifikációs versenyeket, de a rendelkezésére álló rövid idő alatt is össze tudta gyűjteni az ötkarikás részvételhez szükséges világranglista pontokat.

Két síelő indulhat

A Nemzetközi Síszövetség listája szerint egy-egy magyar női és férfi alpesi síelő szerzett kvótát. A magyar szövetség várhatóan kedden hozza nyilvánosságra név szerint a két indulót.

Ezzel Magyarország eddig 14 kvótát szerzett a pekingi játékokra, és vélhetően ez a létszám már nem növekszik.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés, sőt, egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×