eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: pixabay

A koronavírus átírja az olasz bajnokság programját is

A Salernitana nem utazott el a meccsére, a Napoli kulcsembere dőlt ki.

Miután a sereghajtó Salernitana a koronavírus-járványhelyzettel kapcsolatos okok miatt nem utazott el Udinébe, több mint kétségessé vált az olasz labdarúgó-bajnokság 19., idei utolsó fordulójában a keddi nyitómérkőzés megrendezése.

A Salernitana hétfőn honlapján még azt közölte, hogy egyik játékosának a koronavírustesztje pozitív lett, így a helyi egészségügyi szabályokra tekintettel nem utazhatnak el a tervezett, menetrendszerinti járattal, ezért már szerveztek privát gépet keddre. A klub aztán kedden már azt jelentette be, hogy tudomásul veszik a helyi egészségügyi központ utasításait, amelyben az edzések felfüggesztésére és a keret tagjainak elszigetelésére kérték őket, továbbá kategorikusan megtiltották számukra, hogy mérkőzést játsszanak.

A liga hivatalosan még nem jelentette be, hogy elmarad az összecsapás, ennek értelmében egyelőre a házigazda Udinese úgy készül, hogy kora este pályára lép. Az előző idényben volt már példa arra az olasz pontvadászatban, hogy az egyik csapat hasonló okok miatt nem tudott elutazni a mérkőzés helyszínére, a házigazda viszont felállt a kezdéshez, amit ellenfél hiányában a játékvezető lefújt.

A Serie A-ban keddre három összecsapást terveztek, a 14. helyezett Udinese 18.30 órától fogadná a sereghajtó Salernitanát.

A Napoli közben bejelentette a csapatkapitány Lorenzo Insigne kiesését, aki ugyancsak megfertőződött a koronavírussal. Az előírásoknak megfelelően azonnal tesztelték a csapat többi tagját is, amelynek eredményéről későbbre ígértek tájékoztatást.

A tabellán második nápolyi gárda a szerdai játéknapon a kiesés ellen küzdő, 17. Speziát fogadja.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×