eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Burning candle on black background, space for text
Nyitókép: Boris Ipatov/Getty Images

Meghalt Sári Nándor

A kajak-kenu mesteredző 64 éves volt.

Sári Nándor versenyzői pályafutása befejezése után korábbi klubjában, a KŐFÉM-ben kezdte edzői karrierjét. 1990-től foglalkozott felnőttekkel. Legnagyobb sikereit a Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos, Horváth Gábor alkotta férfi kajaknégyessel érte el, amely 2000-ben és 2004-ben is olimpiai bajnok lett.

"A legtöbb időt versenyzőként én húztam le vele, közel 15 évig volt az edzőm, együtt voltunk jóban-rosszban - mondta a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Kammerer Zoltán. - 20 évesen kerültem hozzá, nála lettem topversenyző, a legnagyobb sikereimet vele értem el, örökre hálás leszek neki. Már 20 évvel ezelőtt azt mondogatta, hogy nem fogja megélni a 65. születésnapját, mert az édesapja, a nagybátyja, a nagyapja és több más családtagja is korán meghalt. Hátborzongató, hogy igaza lett." - tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok.

Sári Nándor dolgozott többek között Fidel Lászlóval, Kovács Katalinnal, Janics Natasával, Kozák Danutával, Szabó Gabriellával és Kucsera Gáborral is. 2013-ban Nagykanizsán tért vissza az utánpótláshoz, ahol edzőként és elnökként is eredményes munkát végzett, egészen haláláig.

1999-ben lett mesteredző, tavaly pedig megkapta a kajak-kenu sportág legrangosabb kitüntetését, az Arany Érdemérmet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×