eur:
394.39
usd:
369.42
bux:
65721.73
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Burning candle on black background, space for text
Nyitókép: Boris Ipatov/Getty Images

Meghalt Sári Nándor

A kajak-kenu mesteredző 64 éves volt.

Sári Nándor versenyzői pályafutása befejezése után korábbi klubjában, a KŐFÉM-ben kezdte edzői karrierjét. 1990-től foglalkozott felnőttekkel. Legnagyobb sikereit a Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos, Horváth Gábor alkotta férfi kajaknégyessel érte el, amely 2000-ben és 2004-ben is olimpiai bajnok lett.

"A legtöbb időt versenyzőként én húztam le vele, közel 15 évig volt az edzőm, együtt voltunk jóban-rosszban - mondta a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Kammerer Zoltán. - 20 évesen kerültem hozzá, nála lettem topversenyző, a legnagyobb sikereimet vele értem el, örökre hálás leszek neki. Már 20 évvel ezelőtt azt mondogatta, hogy nem fogja megélni a 65. születésnapját, mert az édesapja, a nagybátyja, a nagyapja és több más családtagja is korán meghalt. Hátborzongató, hogy igaza lett." - tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok.

Sári Nándor dolgozott többek között Fidel Lászlóval, Kovács Katalinnal, Janics Natasával, Kozák Danutával, Szabó Gabriellával és Kucsera Gáborral is. 2013-ban Nagykanizsán tért vissza az utánpótláshoz, ahol edzőként és elnökként is eredményes munkát végzett, egészen haláláig.

1999-ben lett mesteredző, tavaly pedig megkapta a kajak-kenu sportág legrangosabb kitüntetését, az Arany Érdemérmet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×