eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A két korábbi világbajnok labdarúgó, a brazil Marcos Evangelista de Moraes, ismertebb nevén Cafu (elöl) és a spanyol Carles Puyol teqball bemutatójukon a balassagyarmati Mozdulj Gyarmat! sportnapon a Kövi Pál Sportközpontban 2019. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

A teqball egyre közelebb az olimpiához

A 2028-as esemény lehet a cél.

A Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) elnöke, Huszár Viktor szerint a fiatalközpontú sportágak kerülhetnek a 2028-as, Los Angeles-i olimpia programjába, ennek pedig a rohamosan terjedő, magyar fejlesztésű sportág is részese lehet.

"Együtt dolgozunk a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, kölcsönösen akarjuk a globális sikert, és remélem, hogy ez vezeti majd a teqballt az olimpiai sportágak közé" - mondta Huszár az insidethegames.biz honlapnak.

A sportvezető szerint jelenleg az olimpizmus is változik, s ebben a változásban lát helyet a teqballnak is, mert úgy vélte, a teqball az egyik legnépszerűbb nem olimpiai sportág.

Kiemelte, kedvező jel, hogy a 2028-as játékok szervezőbizottsága "előnyös sportágként" hivatkozik a teqballra.

Magyarország a vasárnap zárult teqball-világbajnokságon három arany- és egy bronzéremmel a legeredményesebb nemzetnek bizonyult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×