eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A kubai Yordenis Ugas (b) és a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao az Ökölvívó Világszövetség (WBA) profi kisváltósúlyú bajnoki címéért Las Vegasban rendezett mérkőzésen 2021. augusztus 21-én. Ugas egyhangú pontozással győzött és megvédte címét.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Most az elnökségért harcolna Manny Pacquiao

A profi ökölvívás sztárja befejezettnek tekinti a karrierjét.

A 42 éves Pacquiao régóta aktívan vesz részt hazája politikai életében, 2010-től képviselő, 2016-tól szenátor, a 2022-es elnökválasztáson pedig a PDP-Laban párt jelöltjeként indul.

"Harcos vagyok, és mindig az maradok majd a ringen belül, illetve azon kívül is" - mondta Pacquiao, aki utalt sportolói pályafutására is, amelyet ezzel párhuzamosa befejezettnek nyilvánított.

"Régóta bokszolok, a családom pedig egyfolytában azt mondja nekem, hogy elég volt. Csak azért csináltam eddig, mert szenvedélyesen rajongok a sportágért"

- fogalmazott. Hozzátette: egyetlen küzdelem elől sem hátrált meg karrierje során, és nincs ez másként politikai szerepvállalásánál sem.

A szegény családból származó Manny Pacquiao a profi ökölvívásnak köszönhetően lett világsztár, hazájában példakép. A világon egyedüliként szerzett profi világbajnoki címet nyolc különböző súlycsoportban. Öt évvel ezelőtt már visszavonult, de utána még visszatért a ringbe. Legutóbbi mérkőzését augusztus közepén vívta, amikor Las Vegasban egyhangú pontozással alulmaradt a kubai Yordenis Ugásszal szemben. Profi mérlege 62 győzelem (39 K.O./T.K.O.) mellett nyolc vereség és két döntetlen.

Az ESPN amerikai lap ugyanakkor megszólaltatta Sean Gibbonst, Pacquiao reklámcégének vezetőjét, aki szerint a visszavonulást nem lehet véglegesnek tekinteni. Kiemelte: Pacquiao arról csak a következő hetekben dönt majd, hiszen nyilatkozataiban egyelőre csak lehetőségként említette meg a visszavonulást, de arra is tett megjegyzést, hogy egy meccset talán vállal még.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×