eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Julian Nagelsmann, az RB Leipzig vezetőedzője csapatának a VfL Bochum ellen a labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntőjében játszott mérkőzésén Lipcsében 2021. február 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Példás szerénységgel nyilatkozott a Bayern-edző a Szuperkupa-győzelem után

Julian Nagelsmann, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a kedden megnyert Német Szuperkupa az előző szezon jutalma, amelyben még Hansi Flick irányította a bajorokat.

A bajnoki címvédő Bayern 3-1-re nyerte meg a Borussia Dortmund elleni összecsapást, így a nyáron érkezett Nagelsmann-nak új csapatánál nem kellett sokat várnia az első trófeájára.

"Ez a mostani cím az előző szezon jutalma, így leginkább még Hansi és a csapat érdeme. Én viszont szeretném folytatni a trófeák gyűjtését, mert többet akarok nyerni, nem csak egyet. Az elődöm és a játékosok sokat szereztek" - mondta, majd kiemelte a találkozón duplázó lengyel szupersztár, Robert Lewandowski érdemeit, akiről azt mondta, hogy hihetetlen profi szellemiséget képvisel, és jelenléte a pályán olyan, mint egy "kiemelkedő életbiztosítás".

Az előző szezon bajnoki gólkirálya két gólja mellett csapata harmadik találatánál az előkészítésből vette ki a részét. Lewandowski sorozatban a 14. tétmérkőzésén szerzett gólt, a német profi futballban csak a vasárnap elhunyt legendás előd, Gerd Müller előzi meg, aki az 1969/70-es szezonban egymást követő 16 meccsen volt eredményes. A Szuperkupa-mérkőzés kezdése előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a Nemzet bombázójára.

A dortmundi vezetőedző, Marco Rose szintén nyártól irányítja csapatát, amellyel a jó szezonrajtot követően - 3-0-s győzelem a Német Kupában, majd 5-2-es hazai siker a bajnokság nyitófordulójában - először hagyta el vesztesen a pályát. Rose kiemelte: Marco Reus szépítő gólját követően - dortmundi szemszögből azzal alakult 1-2-re az állás - játékukban benne volt az egyenlítés lehetősége, és még akkor is sok pozitívumot látott csapata részéről, ha végül az nem sikerült, és kikaptak.

"Bátran kell játszanunk a továbbiakban is, és tanulnunk kell a hibáinkból" - mondta jókedvűen Rose.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×