eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 30-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Wladár Sándor: a legrosszabb helyzetekre is fölkészülünk

A sikeres budapesti Európa-bajnokság után is nagyon kell vigyázni a magyar úszóválogatott legjobbjaira a tokiói játékok végéig, hogy Milák Kristófék a remélt olimpiai eredményeket szállíthassák – fejtette ki az InfoRádiónak Wladár Sándor. A magyar szövetség elnöke arról is beszélt, hogy külön forgatókönyvet dolgoznak ki a vészhelyzetekre, de még ez sem jelenthet tökéletes garanciát.

Wladár Sándor Hosszú Katinka 400 vegyesen elért 4:34,76-os, Eb-aranyérmet érő idejével kapcsolatban – az InfoRádióban korábban mondott jelzésével egybehangzóan – úgy fogalmazott, az egy abszolút dobogóesélyes eredményre predesztinálhat Tokióban.

„Hogy melyik fokra lesz jó, azt most még megjósolni nem lehet” – tette hozzá. A 200 vegyessel kapcsolatban viszont már szeptikusabb. Mint ismert, a háromszoros olimpiai aranyérmes úszó ebben a számban a Duna Arénában zajló kontinensviadalon „csak” bronzérmes lett. A magyar szövetség elnökében éppen ezért az is felmerült, hogy Hosszú Katinkának lehet, a 200 vegyes helyett 200 pillangón kellene indulnia, de ezt persze a sportolónak kell eldöntenie, hiszen egy

„érett, felnőtt versenyző, aki különösen nem szereti, ha valaki beleszól a gondolatába és a felkészülésébe.”

A szakember az InfoRádiónak azt is hangsúlyozta, hogy az olimpiát illetően a váratlan helyzetekre is föl kell készülni, utalva elsősorban Kapás Boglárka kiújuló pajzsmirigybetegségére – amelynek fellángolását próbálták kezelni az Eb záró napján, de nem olyan sikeresen –, vagy ha netán Milák Kristóf pozitív PCR-tesztet produkál, esetleg Hosszú Katinkával valami történik. Hozzátette:

mindenre van elképzelésük, hogy az említettek ne fordulhassanak elő, azzal együtt, hogy tapasztalata szerint mindig olyan dolgok történnek, amelyekre a legkevésbé lehet számítani.

Wladár Sándor egyetértett, hogy a tokiói ötkarikás játékokig – jelen elképzelések szerint – hátralévő hat hétben kell majd végleg megalapoznia a versenyezőknek a siker utolsó összetevőit. Mint mondta, a sportolók korábban már leadták a szakmai tervüket, hogy ki, mikor hol lesz, kérdőjelek csupán Milák Kristóffal kapcsolatban vannak, hogy Kaposváron lesz-e edzőtáborban, vagy esetleg visszatér Tenerifére. A szövetség elnöke úgy véli, most már a könnyítés időszaka fog következni, amely során formába kell lendülniük a sportolóknak. De ezt „edzőink sokszor megcsinálták már, sportolóink sokszor megélték már, úgyhogy bízzuk rájuk ezt, és amit kérnek, adjuk meg nekik” – tette hozzá.

Részletek csütörtök este fél 8 után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×