eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, az Európai Úszó Szövetség (LEN) alelnöke (b), Milák Kristóf világ- és háromszoros Európa-bajnok úszó (k) és Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a május 23-án befejeződött vizes Európa-bajnokságot értékelő sajtótájékoztató kezdete előtt a Duna Arénánál 2021. május 24-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Wladár Sándor: csak Tokióban derül ki, mit is ér a 12 magyar Eb-érem

Két hónappal a tokiói olimpia előtt biztató a magyar úszók állapota és a budapesti Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye, de biztos következtetést továbbra sem lehet levonni a várható eredményességre - fejtette ki az InfoRádiónak Wladár Sándor, a magyar szövetség és az Eb-szervezőbizottság elnöke.

Abszolút sikernek minősítette a budapesti vizes Európa-bajnokságot Wladár Sándor, a magyar szövetség és az Eb-szervezőbizottság elnöke. Az InfoRádióban arról beszélt, hogy volt a szervezőkben gyomorgörcs, nem gondolták, hogy ilyen könnyen meg tudják rendezni a versenyeket, amelyeken összesen

18 ezer PCR-tesztet végeztek el, és ebből mindössze négy volt pozitív.

Hiába azonban a kedvező adat meg a sportolók fegyelmezett viselkedése a "buborékban", a magyar sikereknek nem lehettek nézők a Duna Arénában."Ez egy március eleji döntés volt, akkor nem lehetett másképp dönteni, nem olyanok voltak az átoltottsági és a járványmutatók, de egyébként a nyugati lelátó így is majdnem tele volt versenyzőkkel, tehát mégis volt közönség, ezáltal volt hangulata az arénának" – mondta Wladár Sándor, és hozzátette, szerinte még így is sokkal értékesebb fölállni a dobogó tetejére Magyarországon, mint távol a világon bárhol, és meghallgatni a magyar Himnuszt. "Nekem nem adatott meg, hogy Magyarországon nagy versenyen a dobogó tetejére álljak, ez teljesen más, felemelő, lélekemelő érzés" – mondta egykori olimpiai bajnok hátúszó, aki nem felejtette el megköszönni az együttműködést a LEN alelnökének, Szabó Tündének, a szervezőbizottság társelnökének, Fürjes Balázsnak, illetve a teljes szervező csapatnak, ezen belül a biztonsági és az egészségügyi szakembereknek is a kiváló együttműködést.

A magyar csapat a medencés úszószámokat 12 éremmel zárta, Milák Kristóf két számban győzött, mellette aranyérmet nyert Hosszú Katinka, Kapás Boglárka és Szabó Szebasztián is, de az elnök két hónappal az olimpia kezdete előtt óvatosságra int.

"Négy aranyra számítottam korábban, ezt túlteljesítettük, kihúzhatjuk magunkat, de

majd Tokió fogja megmutatni, hogy ez gyémánt és hamu vagy gyémánt és csillogás.

Nagyon remélem, hogy az értékes versenyzőket tudjuk segíteni, bármi megtörténhet, mert Tokióra különösen érvényes az, hogy olyan buborék és olyan feltételrendszer lesz, ami valóban nagy terhet fog róni nemcsak a versenyzőkre, hanem az edzőkre, sportszakemberekre is" – mondta Wladár Sándor, és kiemelte, külön feladat lesz a többhetes bezártságban tartani a lelket a sportolókban, de mint fogalmazott, ez mindenkinek egyformán nehéz lesz ez, ilyen szempontból ez se előnyt, se hátrányt nem jelent majd.

A budapesti Eb tapasztalatairól és érdekességeiről részletesen is szó lesz csütörtökön este fél nyolc után a Vegyesúszás című magazinműsorban, amelyet az InfoRádió 88,1-es budapesti frekvenciáján és itt, honlapunkon is meghallgathatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×