eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A svájci Roger Federer a szerb Novak Djokovic ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2020. január 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Scott Barbour

Most öné lehetnek Roger Federer személyes ereklyéi

Azon a cipőn, amiben megnyerte egyedüli Roland Garros-trófeáját, még ott a salak nyoma. Arra is lehet majd licitálni.

Júniusban és júliusban, két aukció keretében kalapács alá kerülnek Roger Federer személyes tárgyai. A 20-szoros Grand Slam-győztes svájci teniszező az alapítványa számára gyűjt pénzt az akcióval.

Az első, június 23-i árverésen húsz tárgyra lehet majd licitálni, mindegyik a volt világelső GS-győzelmeinek egyikéhez kötődik. A kikiáltási árak háromezertől (körülbelül 1,25 millió forint) 70 ezer fontig terjednek.

Árverésre kerül például az az ütő és sportruházat, amellyel, illetve amelyben Federer 2009-ben megnyerte a Robin Söderling elleni döntőt a francia nyílt bajnokságon, s ezzel a még hiányzó GS-tornagyőzelmet is megkaparintotta. A cipőkön még látható a Roland Garros vörös salakjának nyoma.

"Az aukció minden egyes darabja teniszkarrierem egy-egy fontos pillanatát jelképezi. Ez az akció lehetőséget ad számomra, hogy a személyes gyűjteményem egy részét megosszam a szurkolóimmal" – mondta Federer, akit sokan minden idők legjobb teniszjátékosának tartanak.

Hozzátette: ennél fontosabb azonban, hogy a bevétellel a Roger Federer Alapítványt támogatják, amely így folytathatja oktatást segítő tevékenységét Afrikában és Svájcban.

A második, júliusi árverésen 300, alacsonyabb árú tárgyat kínálnak majd, például azokat a csuklószorítókat, amelyeket Federer profi pályafutása 1500. mérkőzésén viselt Bázelben.

A szervező Christie's szerint a két aukció legalább egymillió fontos bevételt hoz majd, de ez akár másfél millióig is felmehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×