eur:
395.08
usd:
365.93
bux:
65340.3
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az olimpiai öt karika Tokió belvárosában 2021. április 20-án. A koronavírus egész világra kiterjedő járványa miatt elhalasztott tokiói olimpiát 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

Egy utolsó pillanatos nagy döntés már biztosan lesz az idei olimpiával kapcsolatban

A hazai nézők beengedése sokáig kérdéses marad még.

Csak júniusban, a tokiói olimpia nyitánya előtt egy hónappal lehet dönteni arról, hogy hazai nézőket beengednek-e a versenyekre, mérkőzésekre. A Mainichi japán napilap keddi számában kiemelte, a koronavírus-járvány térségbeli alakulását figyelembe véve áprilisban még nem lehet meghozni az ezzel kapcsolatos végső határozatot.

Mivel külföldi nézők részvételének lehetőségét a pandémia miatt tavalyról idén nyárra halasztott tokiói olimpia és paralimpia versenyein már március közepén kizárták, az intézkedés csak a hazai, japán nézőkre vonatkozik majd.

Az ázsiai országban február közepén kezdték el beadni a koronavírus elleni oltásokat, de nagyon lassan haladnak, leginkább az oltóanyag hiánya miatt. Japánban az elmúlt időszakban ismét nőtt a fertőzöttek száma.

Az olimpiát a tervek szerint július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpiára pedig augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×