eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Danyi Gábor, a győri csapat edzője a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját, a Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica mérkőzésen az Audi Aréna Győr sportcsarnokban 2021. április 10-én. A győriek 24-21-re nyerték a mérkőzést.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Megvan a Győr ellenfele a kézi BL elődöntőjében

A címvédő Győri Audi ETO KC a francia Brest Bretagne csapatával találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a budapesti négyes döntő első játéknapján, május 29-én, a másik ágon pedig a norvég Vipers Kristiansand és az orosz CSZKA Moszkva játszik egymással.

A Győr minden bizonnyal a 15.15-kor kezdődő első elődöntőt játssza szombaton, de a keddi budapesti sorsoláson elhangzott: ezt az európai szövetség csak később erősíti meg.

Az ETO norvég beállója, Kari Brattset elmondta: mivel a mostani idényben már kétszer találkoztak a Bresttel, tudják, hogy nagyszerű csapatról van szó, és nagyon kemény mérkőzés vár rájuk.

"Két éve várunk az újabb négyes döntőre, keményen dolgozunk, készen állunk, és mindent megteszünk a sikerért"

- tette hozzá.

"Komoly játékerőt képvisel a Brest csapata, ezt megtapasztaltuk az idén, hiszen kétszer is találkoztunk már velük és mindkétszer döntetlen lett a találkozó végeredménye" - idézte a klub közösségi oldala Danyi Gábor vezetőedzőt, aki kiemelte: a rivális minden poszton két kiváló játékossal rendelkezik.

"Úgy gondolom, hogy jelenleg a legjobb a francia együttes. De nekünk magunkra kell fókuszálunk, megvan a célunk, idén is meg akarjuk nyerni a BL-t. Ezért dolgozunk nap mint nap" - fűzte hozzá a tréner.

  • A győriek csoportgyőztesként jutottak tovább, majd előbb a német Bietigheim, aztán a montenegrói Buducnost Podgorica csapatát búcsúztatták kettős győzelemmel.
  • A francia csapat harmadik lett csoportjában, a nyolcaddöntőben kettős győzelemmel ejtette ki a dán Esbjerget, a negyeddöntőben pedig előbb 34-24-re legyőzte a szintén francia Metz HB együttesét, majd 26-26-os döntetlent játszott ellene.

"Jó formában vagyunk, jól játszunk, és bár nagyszerű ellenfelet kaptunk, de szerintem minden lehetséges, és meg tudjuk csinálni" - nyilatkozta Sandra Toft, a Brest Bretagne dán kapusa.

A magyar és a francia csapat eddig hatszor találkozott egymással, három győri siker mellett háromszor döntetlen volt a végeredmény. A mostani szezon csoportkörében, szeptember végén Franciaországban 25-25-re, januárban pedig az Audi Arénában 27-27-re végzett a két együttes.

Az ETO 13. alkalommal jutott a legjobb négy közé a BL-ben, 2007 óta ez csak egyszer, 2015-ben nem sikerült neki. A fináléba nyolcszor került be, amit ötször nyert meg.

A győriek rekordot jelentő, 55 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek a BL-ben. Ebben az időszakban 48 győzelem és hét döntetlen a mérlegük.

A négyes döntő programja

május 29., szombat:

elődöntők 15.15 és 18.00

május 30., vasárnap:

a 3. helyért 15.15

döntő 18.00

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×