eur:
392.38
usd:
365.65
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Gyászol a magyar vízilabda

Pék Gyula kezei közül nyolc olimpiai bajnok került ki.

Elhunyt Pék Gyula vízilabda mesteredző. A szakember koronavírus-fertőzés következtében halt meg. Távozásával nagy veszteség érte a magyar vízilabdázást és mostani egyesületét, az Oázis Sport Clubot - írja a waterpolo.hu.

A Bp. Honvédban kezdett vízilabdázni Brandy Jenő kezei alatt, majd a Bp. Vörös Meteorban folytatta. A BSE színeiben fejezte be pályafutását. Edzői tanulmányait 1977-ben Somóczy Lórántnál kezdte, és az alapfokú, majd a középfokú képzés után a Testnevelési Főiskolán végzett vízilabda edzőként. GAztán a KSI-ben kezdett dolgozni 1980-tól Dömötör Zoltán felkérésére, ahol számtalan OB I-es játékos és nyolc későbbi olimpiai bajnok került ki kezei közül.

Azt írják róla, szigorú, de igazságos nevelő volt, aki következetességével nem csak nagy sportolókat, de kiváló embereket is nevelt tanítványaiból.

A KSI-s évek után 1990-ben Ausztráliában edzősködött, majd Franciaországban egy kis csapatnál a St. Jean D'Angélynél dolgozott, amellyel a LEN kupa indulásig jutottak. 1994-ben mesteredző lett.

Miután 2001-ben hazatért, a Honvéd utánpótlás-edzője lett, és közben már a magyar szövetség Ellenőri Bizottságában is dolgozott, amelynek az utolsó időkben a titkára is volt.

Az elmúlt négy évben az Oázis Sport Club szakmai munkáját felügyelte és az Oázis Masters csapatát edzette. Az Oázis öregfiúk csapatát világ- és európa bajnoki címig vezette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×