eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hasimoto Szeiko, a 2020-as tokiói nyári olimpiát és paralimpiát előkészítő bizottság új elnöke beszél, mellette Endo Tosiaki alelnök (b) és Mitarai Fudzsio, a bizottság végrehajtó testületének tiszteletbeli elnöke (j) a bizottság végrehajtó testületének ülésén Tokióban 2021. február 18-án. Hasimoto Mori Josiro helyére lépett, aki a nőkre tett, szexistának tekintett kijelentései miatt lemondott. A tokiói nyári játékokat a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty Images pool/Jamadzaki Juicsi

Megtalálták a tokiói szervezőbizottság új vezetőjét

A korábbi elnök a nőkre tett sértő megjegyzést, most pont egy nő váltja.

A várakozásoknak megfelelően az eddigi olimpiai miniszter, Hasimoto Szejko lett az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékok szervezőbizottságának új vezetője.

Az 56 éves politikus gyorskorcsolyában és pályakerékpárban összesen hét olimpián - négy télin és három nyárin - vett részt, 1992-ben a gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában bronzérmet nyert. A kormányba 2019 szeptemberében került be. A szervezőbizottság élére csütörtökön nevezték ki hivatalosan, ezzel egy időben lemondott miniszteri posztjáról.

A szervezőbizottság vezetésére azért kellett új embert keresni, mert a testület addigi elnöke, Mori Josiro múlt pénteken lemondott egy, a nőkre tett megjegyzése miatt. Úgy fogalmazott, hogy bosszantja őt, ha az értekezleteken a női tagok túl sokat beszélnek, és emiatt a megbeszélések elhúzódhatnak. Utóbb meggondolatlannak nevezte kijelentését és elnézést kért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×