eur:
392.83
usd:
367.92
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A staféta második tagja, Nogucsi Midzuki olimpiai bajnok japán maratoni futó viszi fáklyát az olimpiai láng fellobbantási ünnepsége után Héra templománál, az eredeti olimpiai játékok helyszínén, az ókori Olümpiában 2020. március 12-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt az ünnepséget a nyilvánosság kizárásával, mindössze száz meghívott vendég jelenlétében tartották meg.
Nyitókép: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

Eldugják az olimpiai fáklyát, hogy ne legyen tömeg

Szuga Josihide miniszterelnök rendkívüli állapotot hirdetett Tokióban, emiatt szó sem lehet bemutatókról.

Japánban egyelőre szüneteltetik a nyári tokiói olimpia és paralimpia fáklyáinak nyilvános kiállítását a koronavírus-esetek számának meredek növekedése miatt - adta hírül az insidethegames.biz portál.

A bemutatósorozat felfüggesztését azt követően jelentették be, hogy a pandémia újabb hullámára tekintettel Szuga Josihide miniszterelnök rendkívüli állapotot hirdetett Tokióban, továbbá három környező tartományban, Kanagavában, Szaitamában és Csibában.

A két fáklyát november 3-án állították ki először azt követően, hogy mindkettőt tavasz óta pihentették a tokiói olimpia és paralimpia 2020-ról 2021-re történt elhalasztása miatt. Az eredeti elképzelés szerint nyolc hónaposra tervezett turné során Japán 62 településén tekinthetik meg az érdeklődők az olimpiai ereklyéket, amelyeket a mostani rendkívüli állapot feloldása után visznek majd tovább a kijelölt állomáshelyekre.

A tavaly márciusban erre a nyárra áthelyezett olimpia július 23-tól augusztus 8-ig tart, majd augusztus 24-e és szeptember 5-e között következik a paralimpia. Maga az olimpiai fáklyás futóváltó március 25-én rajtol Fukusima prefektúrában, útja 121 napig tart majd, a lángot az ország mind a 47 prefektúráján keresztülviszik. A paralimpiai fáklyafutás augusztus 12-én kezdődik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×