eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: waterpolo.hu

Meghalt Kuncz László 200-szoros válogatott vízilabdázó

Életének 64. évében elhunyt Kuncz László, olimpiai bronz-, világbajnoki- és Európa-bajnoki ezüstérmes, 200-szoros válogatott vízilabdázó.

A hírről beszámoló szövetségi honlap megemlékezése szerint Kuncz a Budapesti Honvédban úszóként kezdte sportpályafutását, eztán váltott vízilabdára. 1975-ben az első felnőtt bajnoki találkozóján öt gólt lőtt az FTC-nek, majd eztán is remek formát mutatott, így Gyarmati Dezső szövetségi kapitány behívta a válogatottba.

A nemzeti csapattal az 1980-as, moszkvai olimpián állt a dobogóra, de tagja volt az 1982-es világbajnoki második, illetve az 1983-ban Európa-bajnoki második, 1981-ben pedig harmadik együttesnek. Háromszoros magyar bajnok és kupagyőztes, az OSC-vel kétszeres BEK-győztes, a Vasassal KEK-győztes volt. Később edzőként tevékenykedett, legutóbb a BVSC ifjúsági csapatával ért el sikereket – áll a szövetség honlapjának megemlékezésében.

A 24.hu úgy tudja, csapatának egy szeptemberi OSC-találkozón jelentette be, hogy súlyos beteg.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×