eur:
392.44
usd:
367.14
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Schatzl Nadine a Japánban rendezett olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság C csoportjának utolsó, 5. fordulójában játszott Magyarország – Románia mérkőzésen Jacusiróban 2019. december 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Jamamura Hirosi

Kézilabda Eb: teszteléstől tesztelésig tervez pénteki ellenfelünk

Janurik Kinga, Pásztor Noémi és Tóth Eszter kikerült a magyar női kézilabda-válogatott keretéből a csütörtökön kezdődő dániai Európa-bajnokságon. Koronavírusos megbetegedések és sérülések miatt számos játékos hiányzik pénteki ellenfelünk, Horvátország keretéből.

A magyar szövetség közleménye szerint a Ferencváros kapusa és beállója, illetve a Mosonmagyaróvár jobbátlövője tartalékként készül tovább a csapattal Koldingban, hiszen a tornán hat cserére nyílik lehetőség.

A magyarok a C csoportban pénteken Horvátországgal, vasárnap Szerbiával, kedden pedig a világbajnok Hollandiával találkoznak. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

A horvátok pénteken a magyar csapattal találkoznak, vasárnap a világbajnok Hollandiával, kedden pedig Szerbiával mérkőznek.

Nenad Sostaric szövetségi kapitány a horvát szövetség honlapján elmondta, a Bajnokok Ligájában országukat egyedüliként képviselő Podravka Koprivnica hat, illetve a Koka Varazdin egy játékosára számított volna a tornán. Ők koronavírusos megbetegedés miatt nem szerepelhetnek, Ivana Kapitanovic és Ivana Dezic pedig sérült, ezért nem lehet tagja a szűkített keretnek.

Bekerült viszont az Alba Fehérvár kapusa, Tea Pijevic, illetve a Siófok beállója, Katarina Jezic, aki a válogatott csapatkapitányi tisztségét is betölti.

Az edző leszögezte, még soha nem volt ennyi problémája a játékosok kiválasztásával. Hozzátette, gyakorlatilag teszteléstől tesztelésig élnek és terveznek, de amennyire a lehetőségeik engedik, igyekeznek a legjobban felkészülni.

"A magyar válogatott tulajdonképpen a Ferencváros kibővített változata, mert a játékosok kilencven százaléka onnan érkezett" – mondta némi túlzással Sostaric.

Kristina Prackin, a Lokomotiva Zagreb balszélsője leszögezte, céljuk a középdöntőbe jutás, aminek kiharcolásához legalább egy csapatot meg kell előzniük a csoportban. Hozzáfűzte, ez egyáltalán nem könnyű feladat, mert nehéz négyesbe kerültek.

"Nem tudjuk, mi vár ránk ezeken a mérkőzéseken, kik várnak ránk – nyilatkozta –, hiszen a többi válogatottnak is vannak problémái."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×