eur:
393.57
usd:
367.92
bux:
65846.04
2024. április 23. kedd Béla
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 25-én. Kapás Boglárka aranyérmet nyert.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapás Boglárka mindent elárult: öt hétig még boltba sem mehettünk

Bár a kijárási szabályok megengednék, hogy az élsportolók edzés után vagy előtt az utcán legyenek, az öthetes ISL-verseny szervezői még azt sem hagyták az úszóknak, hogy gyalog este 8 után menjenek "haza" a Duna Arénából. A világbajnok úszó minden részletet elárult.

Az öthetes Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti versenysorozata után Kapás Boglárka ismét Hódmezővásárhelyen készül.

"400 méter gyorson 4 perc 7 tizedmásodpercet úsztam, 200 pillangón pedig 2:06,1-et, ha jól emlékszem, nagyon közel voltam az egyéni legjobb eredményeimhez; minden úszásommal meg vagyok elégedve, mert ki tudtam hozni magamból a maximumot" - értékelte teljesítményét az InfoRádióban Kapás Boglárka.

Az öthetes versenysorozat első felét gördülékenyen élte meg, ám aztán jött a holtpont a buborékban, ami az úszóknak teljes elzárást jelentett a margitszigeti lakhelyen, illetve a Duna Arénában.

"A negyedik héten pár napra nagyon hirtelen honvágyam lett, és már szerettem volna kitörni, de aztán elmúlt ez az érzés."

Az ISL-versenyre hibrid edzőtábor-versenyként tekint, hiszen volt összesen öt verseny, ötször két nap.

"Ezek között pihentünk, illetve könnyebben úsztunk, de volt olyan, hogy egy hét is volt két verseny között, akkor volt idő kicsit tudatosabban készülni."

Nem ismeretlen előtte a több hetes edzőtábor fogalma, de korábban vidéken, illetve külföldön vett részt ilyenekben. Most pedig lakhelyén, Budapesten kellett.

"Ez volt a legfurcsább, hogy

bármikor felhívhatom anyukámat, hogy jöjjön értem, és akkor hazamegyek.

De megszabták a szabályok, hogy nem lehet kimenni, így ha kértem gyümölcslevet vagy csokikat, be tudták hozni nekem. Boltba sem mehettünk el."

Az Újpest világbajnok úszója jelenleg a decemberi országos bajnokságra fókuszál, amely Kaposváron lesz.

"Ha innen hazamegyünk Hódmezővásárhelyről, csak egy-két napot leszünk otthon, majd jön az ob."

Még azt is elmondta, a "buborékot" annyira szigorúan vették, hogy este 8 után - bár ők élsportolók - még csak nem is lehettek az utcán a Duna Aréna és a margitszigeti szállás között.

A teljes interjút az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×