eur:
388.95
usd:
361.88
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA által közreadott kép Erling Haalandról, a Borussia Dortmund (j) és Marquinhosról, a Paris Saint-Germain játékosáról az üres párizsi Parc des Princes stadionban a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján 2020. március 11-én. A mérkőzést a tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedése miatt biztonsági okokból zárt kapuk mögött rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/UEFA/Getty Images

Szombat délután: csúcsrangadó a Bundesligában

Szombat délután háromnegyed hattól rendezik a Borussia Dortmund és a címvédő Bayern München klasszikus rangadóját (Der Klassiker) a német labdarúgó Bundesliga hetedik fordulójában. A két nagy rivális azonos pontszámmal áll a táblázat első és második helyén.

Öt győzelem mellett mindkét csapatnak egy-egy veresége van a Bundesliga mostani idényében, tehát a Borussia győzelemmel megelőzheti örök riválisát, és a tabella élére állhat. A két együttes eddig 104 alkalommal találkozott a bajnokságban: 29 döntetlen mellett a müncheniek 49, a dortmundiak 26 mérkőzést nyertek meg. Legutóbb szeptember 30-án játszottak egymással, amikor a Bayern 3-2-re megnyerte a német Szuperkupát.

A Borussia korábbi védekező középpályása, Sebastian Kehl szerint akkor lesz esély hazai sikerre szombaton, ha a Dortmund ugyanolyan bátran futballozik majd, mint a Szuperkupa-meccsen, ahol nagyon sokat futott, sok támadást vezetett, és számos alkalommal veszélyeztette ellenfele kapuját.

„Németország legjobb két csapata játszik egymással, és mindkettő jó hangulatban várja a rangadót. Jól kell teljesítenünk, bátornak kell lennünk, akkor megverhetjük őket” – nyilatkozta többes szám első személyben a Bajnokok Ligája-döntős, világbajnoki ezüst- és bronzérmes Kehl, aki szerint a Borussiának nagyon jó esélye van a győzelemre.

A várható összeállítások. Borussia Dortmund: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Witsel, Dahoud – Sancho, Reus, Reyna – Haaland. Bayern München: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Hernandez – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski.

A hazai csapatból Emre Can, a vendégektől Süle és Zirksee koronavírus-fertőzött.

A mérkőzést a Sport 1 közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×