eur:
392.49
usd:
365.87
bux:
66795.47
2024. április 25. csütörtök Márk
Az FC Barcelona labdarúgócsapat argentin csillagát, Lionel Messit ábrázoló molinó Barcelonában 2020. augusztus 28-án, miután a játékos bejelentette távozási szándékát. Előző napi sajtójelentések szerint Messi megbeszélést folytatott a Manchester Cityt irányító Pep Guardiolával.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Messi nagyon kellett

A Barcelona a szünetben pályára lépő Lionel Messi vezérletével kerekedett 5-2-re a vendég Real Betis fölé a spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

A katalánok Ousmane Dembélé találatával szereztek vezetést a 22. percben, és a szünetig több helyzetet is kidolgoztak, de azokat sorra elpuskázták, Antoine Griezmann még büntetőt is rontott. A kontrákból veszélyeztető vendégek az első félidő ráadásában egyenlítettek.

A második félidőre érkezett Messi, akinek hathatós közreműködésével a 60. percben 3-1-re vezettek a házigazdák. Előbb Griezmannt hozta helyzetbe azzal, hogy átlépte Jordi Alba beadásánál a labdát, majd egy kezezés miatt megítélt büntetőt váltott gólra. A vendégek a 73. percben csökkenteni tudták ugyan a különbséget, de Messi a 82. percben visszaállította a kétgólos hazai előnyt. A végeredmény Pedri 90. percben szerzett góljával alakult ki, a fiatal játékos először volt eredményes a La Ligában.

A Barcelona négy fordulót követően - melyekben csak két pontot szerzett - nyert ismét bajnoki mérkőzést, miközben a Bajnokok Ligájában - ahol a Ferencvárossal egy csoportban szerepelt - mindhárom találkozóján győzött.

La Liga, 9. forduló:

FC Barcelona-Real Betis 5-2 (1-1)

korábban:

Huesca-Eibar 1-1 (0-1)

később:

Sevilla-Osasuna 18.30

Atlético Madrid-Cádiz 21.00

pénteken játszották:

Elche-Celta Vigo 1-1 (1-1)

vasárnap játsszák:

Getafe-Villarreal 14.00

Real Sociedad-Granada 16.15

Levante-Alavés 18.30

Real Valladolid-Athletic Bilbao 18.30

Valencia-Real Madrid 21.00

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×