eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook/Oláh Gyárfás

A koronavírus elérte a magyar autósport csúcsszervezetét

Pozitív lett a koronavírustesztje Oláh Gyárfásnak, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnökének. A sportvezetőnek enyhe tünetei vannak és szombat óta házi karanténban van.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) off-road bizottságának elnöke, a Motorsport Világtanács (WMSC) üléseinek magyar résztvevője kedden a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elkapta a fertőzést, a kontaktkutatás eredménye szerint szinte biztosan családtagtól.

Oláh Gyárfás jelezte, másfél héttel ezelőtt a túraautó-világkupa és a gyorsasági kamion Európa-bajnokság magyarországi fordulóján, a Hungaroringen negatív teszt birtokában és "a legnagyobb odafigyelés mellett" vett részt, a múlt pénteken elvégzett tesztje viszont pozitív lett.

Emiatt nem tud részt venni a II. ERC Rally Hungary sajtótájékoztatóján, de bízik benne, hogy a versenyen már személyesen ott lehet és fogadhatja a magyar versenyzőket, valamint a neves külföldi mezőnyt - írta a Facebookon a sportvezető.

"Magyarország jól védekezik a vírussal szemben, remélem, az én szervezetem is erős, így majd veletek együtt nézhetem a versenyt, és drukkolhatok a zempléni gyorsaságikon a magyaroknak" - fogalmazott Oláh Gyárfás, utalva a jövő hétvégén Nyíregyházán és környékén sorra kerülő rali Európa-bajnoki futamra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×