eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A svájci Roger Federer a szerb Novak Djokovic ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2020. január 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Scott Barbour

Roger Federer megint ugyanúgy időzíti visszatérését

Nincsenek fájdalmai a svájci teniszcsillagnak, egy év után játszhat újra Melbourne-ben. 2017-ben ugyanígy tért vissza, nem várt sikerrel.

Roger Federer idei két térdműtétét követően fájdalommentesen tréningezik és azt mondja, tervei szerint pályára lép a következő év első Grand Slam-tornáján, a januári Australian Openen.

A 39 éves svájci teniszező idén elődöntőig jutott a Melbourne Parkban, de aztán a szezon további részét kihagyta, hogy a jobb térdét kezeltethesse.

"Jó úton haladok – nyilatkozott most a 20-szoros Grand Slam-győztes játékos. – Tulajdonképpen a visszatérésen dolgozom, de nem siettetek semmit és nem akarok stresszelni. Csak akkor indulok újra versenyen, ha százszázalékos állapotban érzem magam."

Hozzátette: jelenleg úgy néz ki, hogy

az Australian Openen sor kerülhet a visszatérésére.

2017-ben féléves, sérülés miatti kihagyást követően szintén az év első Grand Slam-versenyén tér vissza, nyert, majd Wimbledonban is ő lett a bajnok.

A világranglistán negyedik, korábbi világelső Federer elárulta, hogy bár a felépülése remekül halad, még nincs olyan állapotban, hogy "normális" edzéseket végezhessen.

"Jelenleg még nem tudok két óránál tovább teniszezni. De dolgozom az állóképességemen és az erőnlétemen és már nem érzek fájdalmat. Több operációra nem lesz szükség" – fogalmazott Federer.

A sztárt sokszor kérdezik az esetleges visszavonulásáról, de most is azt mondta: addig fog játszani, amíg élvezi: "Már öt éve foglalkoztat a kérdés. De amíg szórakoztat a tenisz és mindannyiunknak jó így, addig folytatom."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×