eur:
394.78
usd:
365.84
bux:
65215.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szuzuka, 2018. október 5.Lance Stroll, a Williams kanadai versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának első szabadedzésén a szuzukai pályán 2018. október 5-én. A futamot október 7-én rendezik. (MTI/EPA/Franck Robichon)
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

A dupla buborék sem védte meg a F1-es pilótát, de már versenyezne

Racing Point Forma–1-es csapatnál előbb a mexikói Sergio Pérez volt koronavírusos, most pedig a kanadai Lance Stroll jelentette be, hogy az Eifel Nagydíj után pozitív volt a tesztje, de már negatív és Portugáliában rajzhoz állna.

A kanadai Forma-1-es pilóta, Lance Stroll szerdán bejelentette, hogy az október 11-ei Eifel Nagydíj után pozitív lett a koronavírustesztje, de most már "tiszta" és készül a hétvégi, portugáliai futamra.

A 21 éves versenyző nem indult a nürburgringi viadalon, mert rosszul érezte magát, a német Nico Hülkenberg helyettesítette a Racing Point csapatában. Az istálló akkor annyit közölt, hogy a szeptember 27-ei Orosz Nagydíj óta nincs jól, de a vizsgálatok negatív eredményt hoztak nála.

Stroll a második F1-es pilóta, aki elkapta a vírust, korábban csapattársáról, a mexikói Sergio Pérezről derült ki, hogy beteg, ő két futamot kihagyott augusztusban.

"Tudatom mindenkivel, hogy az Eifel GP hétvégéje után pozitív lett a Covid-19 tesztem.

Szászszázalékosan érzem magam, és most már negatív a tesztem. Alig várom, hogy újra a csapattal legyek és versenyezzek Portugáliában"

– írta szerdán közösségi oldalán Stroll. Hozzátette: tíz napra karanténba vonult, és csak enyhe tünetei voltak.

Az F1-es istállók "buborék a buborékban" rendszerben működnek, a csapatok is el vannak különítve egymástól, és az egyes csapatokon belül is csoportokat alakítottak ki, hogy csökkentsék a továbbfertőződés veszélyét. A paddockba negatív teszt a belépő, a csapattagokat pedig rendszeresen ellenőrzik.

A hétvégi, portimaói futam a szezon 12. versenye lesz, és 24 év után az első Portugál Nagydíj. Azután került a versenynaptárba, hogy a pandémia miatt néhány futamot törölni kellett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×