eur:
392.87
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Marco Rossi szövetségi kapitány a Horvátország - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a spliti Poljud Stadionban 2019. október 10-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Győzelmi kényszerben játszik ma este a válogatott

Bármennyire is elcsépelt a szófordulat, „győzelmi kényszerben” játszik ma este a magyar labdarúgó-válogatott a bolgárok ellen a Nemzetek Ligája 2018–219-es idényéből elhalasztott rájátszáson, a tulajdonképpeni Eb-pótselejtezőben. A mérkőzés 20.45-kor kezdődik a szófiai Vaszil Levszki Stadionban.

A 2020-ról 2021-re halasztott, de nevében továbbra is 2020-as Európa-bajnokság huszonnégy indulójából húsz már ismert, a további négy helyre 16 csapat pályázik a rájátszásban. Mindegyik egy kis önálló final fourban szerepel, amelyekben egy mérkőzés dönt a két elődöntőben és egy természetesen a döntőben is.

Mind a négy kvartett legjobbja kijut az Eb-re, így a magyar, bolgár, izlandi, román négyesből is, de a másik háromnál játékerejét tekintve gyengébbnek ítélt georgiai, fehérorosz, északmacedón, koszovói négyesből is.

A szabályok megegyeznek a nemzetközi kupákban nyáron már megszokottal, nincs idegenben szerzett gól, ha a mérkőzés a 90 perc letelte után döntetlenre áll, kétszer 30 perc hosszabbítás, esetleg tizenegyes-párbaj következik. Nézőket korlátozott számban beengedhetnek a stadionba, a hírek szerint a bolgárok élnek ezzel a lehetőséggel.

A magyar válogatott szerdán érkezett Szófiába, este már edzett is a találkozó színhelyén. Marco Rossi utána beszélt Szoboszlai Dominik hiányáról. A fiatal támadó középpályás, aki klubja, a Red Bull Salzburg mindkét BL-playoff-mérkőzésén szerzett gólt, azért nem csatlakozhatott a válogatotthoz, mert klubja a csapaton belüli koronavírus-megbetegedések után az osztrák egészségügyi hatóságok szabályaira hivatkozva nem engedte el. Rossi szerint így is

„vannak olyan játékosok, akik jól végzik el a pontrúgásokat és a rögzített helyzeteket.”

A várható összeállítással kapcsolatban beszélt az újonc Loïc Negóról, aki szerinte „még keveset gyakorolt együtt a társakkal, így talán kissé korai lenne rögtön a kezdőcsapatba tenni, de több poszton is bevethető futballista, akire szükség lehet a mérkőzésen, és van rá esély, hogy bemutatkozzon az együttesben.”

Rossi várhatóan a Törökországban, a legutóbbi idegenbeli mérkőzésen bevált felállítási rendet választja, kilenc játékos (Gulácsi, Fiola, Lang, Orbán, Nagy Ádám, Sigér, Holender, Sallai, Szalai Ádám) szereplése valószínűsíthető, a további két helyre Szalai Attila, Bese Barnabás, Kalmár Zsolt közül kerülhet kettő.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik, az M4 közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×