eur:
393.67
usd:
364.6
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az olasz Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, mielőtt sajtótájékoztatón ismerteti a szeptemberi Nemzetek Ligája-találkozó játékoskeretét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) budapesti székházában 2020. augusztus 24-én. Az előző keretéhez képest 11 új játékost hívott be a szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Marco Rossi: ez a mérkőzés egy igazi döntőnek is beillik

Több forgatókönyvvel készült Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a bolgárok elleni, csütörtöki Európa-bajnoki pótselejtezőre.

A Szófiában rendezett szerdai sajtótájékoztatón az olasz szakember elmondta, bízik benne, hogy viszonylag korán megtalálják ezek közül azt, amely sikerre vezethet.

A tréner kijelentette, ez a mérkőzés egy igazi döntőnek is beillik, ahol nincs második esély. A riválisról szólva megjegyezte, nagyon kemény ellenfél, amely rendkívül agresszív, védekező és támadófutballt egyaránt képes bemutatni.

Természetesen szóba került Szoboszlai Dominik is, akit klubja, a Red Bull Salzburg nem engedett el, mivel az osztrák bajnokcsapat több játékosa is megfertőződött a koronavírussal. Újságírói kérdésre válaszolva Marco Rossi azt mondta, a fiatal futballista hiányában is vannak olyan játékosok, akik jól végzik el a pontrúgásokat és a rögzített helyzeteket.

A nemzeti csapatba - egy UEFA-szabálymódosításnak köszönhetően - újoncként bekerült Loic Negóval kapcsolatban Marco Rossi megjegyezte, még keveset gyakorolt együtt a társakkal, így talán kissé korai lenne rögtön a kezdőcsapatba tenni, de több poszton is bevethető futballistáról van szó, akire szükség lehet a mérkőzésen, és van rá esély, hogy bemutatkozzon az együttesben.

Holender Filip hangsúlyozta, kőkemény összecsapásra számít, amelynek a kulcsa a hozzáállás lehet.

A csütörtöki találkozó 20.45-kor a lengyel Szymon Marciniak sípjelére kezdődik.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:

Gulácsi - Fiola, Lang, Orbán, Szalai A., Bese - Nagy Á., Sigér - Holender, Sallai - Szalai Á.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Pár hónapja már voltak pletykák, március elején pedig hivatalossá vált, hogy spanyol vonatgyártót venne egy magyar befektetői csoport, több mint 200 milliárd forintért. A hírek szerint a spanyol kormány igyekszik keresztbe tenni a Talgo nevű cég felvásárlásának, és nemrégiben felbukkanhatott egy újabb potenciális vevő is, így korántsem biztos a siker. Összeszedtük, hogy hol tart most a sztori, hogy mit gyárt pontosan a Talgo, és hogy miért kell ennyire a spanyol cég a magyar befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×