eur:
392.12
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Manchester, 2018. április 9.Pep Guardiola, a Manchester City spanyol vezetőedzője sajtóértekezletet tart Manchesterben 2018. április 9-én, egy nappal a Liverpool elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágója előtt. (MTI/EPA/Nigel Roddis)
Nyitókép: MTI/EPA/Nigel Roddis

"Guardiola hibája a kudarc" - írja a sajtó; fejét akarják a szurkolók

Az angol sajtó szerint elsősorban Pep Guardiola hibája a Manchester City meglepő BL-veresége és kiesése az Olympique Lyonnais elleni negyeddöntőben. A katalán edző 2011 óta (!) egyszer sem tudta bevinni aktuális csapatát a „királykategória” legjobb négy alakulata közé.

Lenyűgöző Pep Guardiola hazai eredménysora eddigi két külföldi sztárcsapatánál. A Bayern Münchennel 2013 és 2016 között a megszerezhető hat fontos titulusból (háromszor bajnokság+kupa) ötöt, a Manchester Citynél 2016 óta tizenkettőből (bajnokság + FA-kupa- + Ligakupa) hatot nyert meg. Ám a mostani éve eleve rosszul sikerült, s ezt csak még inkább aláhúzza, hogy a Manchester City számára továbbra is elérhetetlen messzeségben van a Bajnokok Ligája elődöntője.

Különbség: tavaly a Tottenham Hotspur ellen balszerencsésen esett ki, megérdemelte volna a továbbjutást. Most, bár Guardiola szerint jobban játszott csapata a Lyonnál, olyan súlyos egyéni hibákat követett el játékos és edző egyaránt, ami magyarázza a kiesést.

Az Olympique Lyon, a nemzetközi kupák augusztusának egyetlen olyan, még versenyben lévő csapata, amely szenvedett már vereséget ezekben a napokban, valójában semmi extrát nem csinált, „csak” tökéletesen kihasználta a helyzeteit.

A City ellenben egy kivételével mindent kihagyott, Raheem Sterling még három méterről sem tudott az üres kapuba találni. Nagyjából öt perccel azt követően, hogy Pat Nevin, a BBC elemzője megállapította: kiemelkedően Sterling a legjobb játékosa szombat este a Citynek. Ráadásul mind a három bekapott gólhoz súlyos védelmi hiba vezetett.

De a kritikák zöme Guardiolára hullik. Phil McNulty, a BBC vezető elemzője szerint már eleve hibázott, amikor nem igazolt Vincent Kompany távozása után egy hasonló

vezért a védelembe,

most pedig abban, hogy túlságosan tisztelte a Lyont, nem merte ellene azt a bátor támadójátékot játszatni, ami igazán jellemzi a Cityt. Óriási hiba volt a kreatív játékosokat, mint Bernardo Silva, a búcsúzó David Silva, vagy a Real Madrid ellen kitűnően játszó Phil Foden a mérkőzés nagy részében vagy teljesen mellőzni.

Chris Waddle, a Spurs és az Olympique de Marseille korábbi világklasszis szélsője azt írta a mérkőzés előtt,

Guardiolát elsősorban azért vitték a Cityhez, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját.

Lehet benne valami, mert a hazai titulusokat az elmúlt évtizedben Manuel Pellegrinivel és Roberto Mancinival is meg tudta nyerni a gárda. Ám, ha azt vesszük, hogy a katalán edző 2011 óta nem tud még csak az elődöntőig sem jutni, nem biztos, hogy ő a legmegfelelőbb ember.

Most úgy érezte, itt a nagy esély. „Most vagy soha, az életben egyszer adódik ilyen sansz” - mondta a mérkőzés előtt.

Az elszállt. Mint ahogyan a szurkolók egy részének bizalma is. A Daily Mail összegyűjtött üzeneteket arról, hogy a drukkerek egy része szerint Guardiola sok örömet hozott, de rengeteg pénzt elköltött, s még az elődöntőbe sem tudott eljutni.

Akadnak világos üzenetek: PepOut.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
×
×
×
×