eur:
394.37
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A ferencvárosi játékosok örülnek a harmadik gólnak a labdarúgó Európa-liga 4. fordulójában játszott Ferencváros-FK Suduva (litván) visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. augusztus 29-én. A Ferencváros 4-2-re győzött.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

El sem hinné, mennyire megismétlődhet a tavalyi eset a Fradival!

A Ferencváros előnye tizenegy pont az OTP Bank Liga, a magyar labdarúgó NB I tabelláján a második helyezett MOL Fehérvár előtt. Még négy forduló van hátra, ebből következően már a következő fordulóban bebiztosíthatja matematikailag is a címvédést.

A listavezető kedden, 21.05-től játszik a Bp. Honvéddal az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Amennyiben nyer, az összes további eredménytől függetlenül behozhatatlan előnyre tesz szert, a mérkőzés utáni tizennégy pontos fórját már nem tudná ledolgozni a négy esetleges sikere esetén is maximum tizenkét pontot szerző MOL Fehérvár.

Ha a Fradi döntetlent játszik a Honvéddal, előnye tizenkét pontra nő a MOL Fehérvárral szemben. Ebben az esetben a rivális még pontszámban utolérheti, igaz, ez azt is feltételezi, hogy nyerni tud otthon a zöld-fehérek ellen. Ebben az esetben, mármint ha a Ferencváros döntetlent játszik a Honvéddal és nem szerez további pontot az Újpest, a MOL Fehérvár és a Mezőkövesd ellen (másképpen: ha a lila-fehérek és a kövesdiek legyőzik a Groupama Arénában, ami 2017. április 15. óta senkinek sem sikerült), viszont a MOL Fehérvár nyeri a háralévő meccseit, létrejöhet pontegyenlőség.

Utóbbi esetben mindkét csapat 20 nyert mérkőzéssel zárja az idényt, ezért a gólkülönbség dönt, ami egy ilyen forgatókönyv esetén szinte biztosan a MOL Fehérvárnak lenne jobb – de ennek az esélye matematikailag alig kifejezhetően kevés..

Ha a Ferencváros döntetlent is játszik kedden, de Joan Carrillo együttese szerdán nem tudja megverni otthon a Debrecent, hiába botlott a Szergej Rebrov legénysége, behozhatatlan marad az előnye.

Ha a Bp. Honvéd legyőzné „otthon” a Ferencvárost (legutóbb tavaly április 27-én volt erre példa), a MOL Fehérvár, a győzelme esetén nyolc pontra közelítene. Ebben az esetben is igaz azonban az a tétel, hogy a MOL Fehérvár csak győzelemmel tarthatja életben inkább csak matematikai esélyét.

Egészen különleges futballtörténelmi ismétlődést hozhat a keddi-szerdai forduló! Tavaly ugyanis a Ferencváros április 27-én abban a fordulóban lett bajnok, amelyben a Bp. Honvéddal játszott, a mostani párosítással megegyezően, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A Fradi akkor 3-2-re kikapott, de bajnok lett, mert a MOL Fehérvár, akkori nevén a MOL Vidi – apró különbség, hogy még a Ferencváros mérkőzése előtt – döntetlent játszott pályaválasztóként. (Egyébként a Puskás Akadémiával.) Ugyancsak a 30. fordulóban!

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×