eur:
393.83
usd:
368.3
bux:
66250.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Őrült ötlet a járvány utáni újrakezdésre: legyenek 45 perces futballmeccsek!

Gordon Taylor, az angol PFA, a Professzionális Labdarúgók-szövetsége vezetője furcsa ötlettel állt elő: szerinte meg kellene fontolni a 45 perces mérkőzéseket a labdarúgó-szezon biztonságosabb befejezése érdekében.

A Guardian nemrégiben arról írt, hogy az újrakezdés utáni várhatóan sűrített program nagy terheket ró majd a játékosokra. Ezért is döntött a FIFA és az UEFA úgy, hogy öt játékos cseréjét engedélyezi az elkövetkező hónapokban. Gordon Taylor, a PFA elnöke egy másik ötletet is hozzákapcsolt ehhez.

„Nem tudjuk, mit hoz a jövő” – mondta a BBC Radio 4 Today programjának nyilatkozva. – „Azt tudjuk, hogy milyen javaslatokat tettek, milyen ötletek születtek: ilyen a több csere, a játékidő csökkentése vagy a semleges pályán való rendezés.”

Taylor biztos abban, hogy amikor az orvosok és a politikusok közös döntésével megszületik a megállapodás arról, hogy ismét játszani lehet, mihamarabb össze kell állítani egy listát arról, mit lehet és mit nem, milyen kötelező szabályok tehetik még biztonságosabbá a rendezést. Ezt a listát pedig azonnal meg kell küldeni a kluboknak és a játékosoknak.

A PFA elnökének különösen az a dolga, hogy a játékosai érdekeit védje, így nem meglepő a véleménye: dönthessenek a játékosok arról, hogy akarnak-e játszani. „Aggódnak a saját biztonságuk miatt – persze, hogy aggódnak, hiszen nem bolondok –, de nem is naivak, így biztosnak kell lenniük abban, hogy biztonságos a pályára lépésük. S ezt maguknak kell eldönteni.”

Felidézte az argentin Sergio Agüero véleményét, aki néhány napja azt mondta, a játékosok többsége fél ebben a helyzetben játszani.

„Sergio kiváló játékos és természetesen van véleménye” – mondta Taylor. Hozzátette: „Ez nem ijedtség, hanem a teljes tájékoztatás igényének kérdése. Az illetékes hatóságok feladata, hogy megpróbálják megmutatni, hogy a lehető legbiztonságosabb az újrakezdés.”

Gordon Taylor szerint nem reális június közepénél hamarabbi folytatásról álmodozni. Matt Hancock egészségügyi miniszter azt mondta a BBC-nek, hogy „nyitott” a Premier League szezonjának újraindításához, de „a biztonságnak elsődleges fontosságúnak kell lennie”.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×