eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Gyulai Márton: kérdés, idén bármilyen sporteseményt hogyan lehet megrendezni

Az Európai Atlétikai Szövetség tanácsának magyar tagja szerint csak egy dolog, hogy a sportági Eb-t pótlás nélkül törlik.

A koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg az augusztusi atlétikai Európa-bajnokságot Párizsban. A döntésről Gyulai Márton, az európai szövetség tanácsának tagja mondta el további ismereteit az InfoRádióban.

"Sajnos

a törlés szó a pontos,

legalábbis az alapján, amit a francia fél és az Európai Atlétikai Szövetség megfogalmazott. Nincs is arról semmilyen háttérinformációm, hogy a versenynaptárban találnának neki új helyet" - jelentette ki.

Szerinte lehetett más választás, de átbeszélve a lehetőségeket úgy tűnik, leginkább a francia fél nem tudta vállalni, hogy "megcsinálja időben" a versenyt.

"Ne feledjük, a versenynaptár eszméletlenül sűrű lesz, az olimpia tolódik, 2022-ben pedig világbajnokság lesz, emellett kéne még Eb-t és Brit Nemzetközösségi Játékokat is szervezni" - ecsetelte a sportvezető, hozzátéve, a finanszírozás sem volt így már megoldható.

A zárt kapus rendezés felvetésére azt mondta, az egyrészt a szervezőknek jelentős bevételkiesést jelenthet, de a maga részéről még egyáltalán nem biztos abban sem, hogy idén bármilyen sporteseményt meg lehet rendezni, mert

nem lehet tudni, milyen feltételekkel, hogyan dolgozhatnak emberek, illetve ebben kinek a véleménye számítson;

a rendező országé, a nemzetközi szövetségé vagy a résztvevőké.

Sok esetben az edzés és az utazás sem garantálható, a doppingellenőrzésről nem is beszélve. "És a show sem valósulhat meg" - vetette még fel.

A teljes beszélgetés pénteken este fél nyolc után hallható az InfoRádió Ötkarika című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×