eur:
394.34
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A ferencvárosi Sigér Dávid (b2) és Böde Dániel, a paksi csapat játékosa (j2) a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Paksi FC mérkozésen a Groupama Arénában 2020. január 25-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fradi nagyon rosszul járhatna, ha nem fejeződik be a futballidény

Külföldi lapértesülések szerint az UEFA kész megváltoztatni a nemzetközi klubkupák eddigi kvalifikációs rendszerét, mivel elképzelhető, hogy több országban nem tudják befejezni a 2019–2020-as idényt.

A módosítás lényege, hogy nem a bajnoki tabellák, hanem az UEFA-együtthatók alapján határoznák meg, ki indulhat a következő idényben a nemzetközi porondon egy olyan ország képviseletében, amelyikben nem fejezték be a szezont.

Az UEFA koefficienst az elmúlt öt esztendőben a nemzetközi kupaporondon nyújtott teljesítmény alapján számolják ki.

A csakfoci.hu hívta fel a figyelmet arra, hogy egy ilyen döntéssel a Ferencváros rosszul járna, a MOL Fehérvár pedig jól. Mint a honlap fogalmazott: „Ez az OTP Bank Ligában is komoly változásokat is jelenthetne a nemzetközi kupainduló szempontjából. Előfordulhat például, hogy a Ferencváros hiába zárja az esetlegesen idő előtt véget ért szezont a táblázat élén, nem a zöld-fehérek, hanem a MOL Fehérvár FC indulhatna a BL-selejtezőkben, mivel a Vidi ötéves együtthatója jobb, mint az FTC-é.

Ugyanígy pórul járhatna a jelenleg a harmadik helyen álló és a klubtörténeti EL-indulásban bizakodó Mezőkövesd, amely így lecsúszhatna a nemzetközi szereplésről, sőt, hasonlóképpen járhatna a negyedik pozícióban tanyázó Puskás Akadémia is.

Megnyílhatna viszont az út a tabella alapján az európai kvalifikációtól egyelőre messze álló Honvéd, illetve DVSC (ha az NB I negyedikje is az EL-ben kapna szerepet) előtt, akik a kövesdiekkel és a felcsútiakkal ellentétben rendelkeznek elegendő koefficiens-ponttal az induláshoz.”

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×