INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

kormányhatározat

európa-liga

döntős

puskás aréna

budapest

pályázat

Budapest megpályázza a 2022-es vagy 2023-as Európa-liga-döntőt

Budapest megpályázza a 2022-es vagy 2023-as Európa-liga-döntőt

Infostart

A kormány támogatja az MLSZ pályázatát, sőt garanciát is vállal sikeres pályázat esetén a finálé megrendezésére.

A 2022-es vagy a 2023-as férfi labdarúgó Európa-liga-döntő megrendezésére benyújtandó pályázat érdekében szükséges kormányzati intézkedésekről jelent meg kormányhatározat. Eszerint a kormány támogatja, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) megpályázza az Európa-liga-döntő megrendezését, sőt garanciát is vállal rá.

A kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztosnak kell a pályázattal kapcsolatos kormányzati feladatokat összehangolnia. Sikeres pályázat esetén az emberi erőforrások miniszterének kell a további kormányzati intézkedésekről és a részletes költségvetésről előterjesztést tennie a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos és a Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonásával

A Magyar Turisztikai Ügynökségnek kell majd az Európa-liga-döntő lebonyolításához kapcsolódó turisztikai feladatokról gondoskodnia, míg a kommunikációs feladatokról a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak.

Az új Puskás Arénát november 15-én adják át, és az MLSZ vezetése már többször jelezte, az alkalmas létesítmény birtokában szeretne jelentős eseményeknek otthont adni. Az első állomás a 2020-as Európa-bajnokság lesz, amelynek négy mérkőzését rendezik a stadionban, a folytatást az Európa-liga döntője lehet.

Nyitókép: Puskás Aréna / Orban Domonkos | #odpictures
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018