eur:
394.45
usd:
369.62
bux:
65196.65
2024. április 19. péntek Emma

Új csapat csatlakozhat a Forma-1-hez

Hamarosan egy új spanyol székhelyű Forma-1-es csapat alakulhat, amely 2021-ben csatlakozhat a mezőnyhöz.

A monacói székhelyű MIM Csoport csütörtökön közölte, hogy a Forma-2-es és Forma-3-as csapatot üzemeltető Campos Racing Teammel és korábbi Forma-1-es mérnökökkel együttműködve már dolgoznak egy előzetes tanulmányon, amellyel előkészítik a csatlakozásukat.

Az illetékesek májusban és júliusban már találkoztak a Forma-1 elnökével, Chase Careyvel, és technikai igazgatójával, Ross Brawnnal is, de a tárgyalások még nincsenek előrehaladott szakaszban.

"A 2021-es csatlakozásunk hosszú távú projekt lesz. Tisztában vagyunk az előttünk álló kihívásokkal, de van egy szakértői csapatunk, amely éjjel-nappal dolgozik, az FIA pedig elvárja a pénzügyi stabilitást, ami szintén hozzájárulhat a tervünk sikeréhez" - mondta a Campos társtulajdonosa és a MIM alapítója, Salvatore Gandolfo.

Sajtóhírek szerint az új csapat két pilótája a német Pascal Wehrlein és a spanyol Alex Palou lesz.

Ross Brawn augusztusban kijelentette, meglepően sokan jelezték érdeklődésüket a csatlakozásra, aminek az lehet az oka, hogy 2021-től bevezetik a csapatok költségvetésének felső határát, és további új szabályokat hoznak létre az egyenlőbb versenyfeltételek biztosításához.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy szerinte tíz csapattal működhet egészségesen a mezőny, ráadásul sok kisebb csapat volt már a sorozat történetében, amely "csak jött és ment".

Salvatore Gandolfo szerint a költségvetés korlátozása, illetve a további pénzügyi, műszaki és sportszakmai szabályok nagyszerű lehetőséget kínálnak a kisebb csapatok számára a csatlakozásra, a Forma-1-nek pedig arra, hogy ismét érdekesebbé és kiegyensúlyozottabbá váljon.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×