eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A győztes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 24-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Kopasz Bálint: a hegyekbe megyek

Az InfoRádiónak a szegedi világbajnokság után nyilatkozó Kopasz Bálintnak minden oka megvan az elégedettségre, ő a hajrákirály.

Kopasz Bálint, aki 1000 egyesben világbajnok lett, már a minszki Európa Játékok sikere után érezte, hogy előnnyel indul riválisaihoz képest. A Győr kajakozója ebben a szezonban kivétel nélkül minden döntőjét megnyerte, az olimpiai kvalifikációs vb 1000 méteres fináléjában pedig a hajrában előzte meg két nagy riválisát is.

"Nem néztem vissza a futamomat,

nem szeretem visszanézni, örülök, hogy elsőként sikerült célba érnem. Annyira sűrű volt a felkészülésem, hogy most egy nagyon rövid időre el akarok kerülni minden gondolatot, amely az élsporttal összefügg"

- mondta az InfoRádióban Kopasz Bálint, aki

hétfőtől "öt napra a hegyekbe" ment feltöltődni.

Azok után, hogy a tavalyi portugáliai vb-n még negyedik volt, vagyis lecsúszott a dobogóról, úgy tervezte, idén megnyer mindent, és ez így is lett.

"Még többet akarok fejlődni, mind mentálisan, mind fizikálisan, mind az étkezés terén. Most ennél jobban nem is sikerülhetett volna az évem" - erősítette meg Kopasz Bálint.

A taktikai részletekről szólva elmondta, Dostallal és Pimentával még csak lépést sem akart tartani 750 méterig, így indult egy hatalmasat a legvégén, 200 méteren "gyorsulta le" vetélytársait, erre pedig edzésein kifejezetten készült is.

A szegedi vb-vel részletesen foglalkozik az InfoRádió Víztükör című műsora kedd este fél kilenc után.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×