eur:
392.64
usd:
366.12
bux:
66775.82
2024. április 25. csütörtök Márk
Dibusz Dénes, a Ferencváros játékosa hárít a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában játszott Ludogorec -  Ferencváros visszavágó mérkőzésen a bulgáriai Razgradban 2019. július 17-én. A Ferencváros 3-2-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev

Ezen a napon a Fradi már a Juventusnak is rúgott két gólt

A Ferencváros labdarúgócsapata ma este a máltai Valletta FC ellen játszik a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. A zöld-fehér klub – a második világháború előtti KK-találkozókat is beszámítva – eddigi 286 nemzetközi kupameccséből ez mindössze a harmadik, amely július 24-re esik.

Ami a korábbi kupamúltat és a nemzetközi eredményességet illeti, a Ludogorecnél gyengébb ellenfél vár ezúttal a Ferencvárosra. Ugyanakkor a máltai bajnok, amely az előző idényben tizenegyespárbajban harcolta ki az elsőséget hazájában, az első körben kiejtette az előző idényben nemcsak, hogy a Vidit megizzasztó, de az Európa Liga főtáblájára is eljutó Dudelange-t. Technikailag képzetlenebb, de agresszívabb, keményebb csapat, mint a bolgár bajnok volt.

A Ferencváros az előző két mérkőzését megnyerte, egy esetleges harmadik győzelem egy huszonkét éves rossz sorozatot zárna le: 1997-ben nyert meg a csapat legutóbb egy kupaidényen belül sorozatban három mérkőzést.

A július 24. felemás ómen: 2014-ben hazai pályán kikapott a HNK Rijekától, ellenben 1938-ban két gólt is szerzett a Juventus ellen Torinóban. Azt a meccset 3:2-re elveszítette ugyan, de az eredmény jó alapot teremtett arra, hogy az egy héttel későbbi hazai 2:0 továbbjutást hozzon. Világsztárok játszottak mindkét csapatban, a torinói mérkőzés előtt öt héttel rendezett párizsi világbajnoki döntőben Foni, Rava, illetve Polgár Gyula és Sárosi György is pályára lépett. A ferencvárosiak „Doktor Gyurkája” lőtte a Juve ellen a Fradi két gólját.

Jó lenne, ha bármelyik utód ma, legalább kilencven percre, a Ferencváros történetének leggólerősebb játékosának nyomába lépne. A keret erősödött a Ludogorec elleni párharchoz képest, hiszen az eddig eltiltott Szignyevics és Isael is szerepel a keretben, nincs akadálya a játékuknak.

A magyar klubok eddig tizennyolc mérkőzést játszottak máltai ellenféllel, mind a kilenc párharcból továbbjutottak. Az egyetlen a vereség a Ferencvárosé volt 1972-ben a Floriana ellen (0-1), a Szőke, Branikovits, Albert, Mucha támadósor aztán a visszavágón 6-0-val javított.

A Ferencváros–Valletta FC mérkőzés este nyolc órakor kezdődik a Groupama Arénában, és az M4 Sport közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Az Európai Bizottság adataira támaszkodva a KSH heti rendszerességgel fogja közzétenni a saját régiós üzemanyagár-rangsorát péntekenként, ami azért fontos, mert ez a statisztika fogja az alapját adni egy esetleges kormányzati beavatkozásnak az üzemanyagpiacon. A hivatal módszertanának torzító hatásai miatt mi is elvégezzük a regionális összehasonlítást, a számításba vett országok köre azonban azokra korlátozódik, amelyek valós alternatívát nyújthatnak a hazai autósok számára, ha túl drágának találnák a benzint a magyar kutakon. Vajon mekkora a különbség a két módszertan által kalkulált régiós átlagárak között, és mennyire tér el ezektől a hazai üzemanyagár?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×