eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hosszú Katinkát megközelíteni sem lehet

Hosszú Katinka messze a legjobb idővel jutott döntőbe 200 méter vegyesen a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek nyitónapján.

A háromszoros olimpiai bajnok klasszis - aki sorozatban a negyedik vb-elsőségére hajt ebben a számban - az előfutamban 2:07.02 perces teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Ez nemhogy a világ idei legjobb eredménye, de minden idők hetedik leggyorsabb úszása volt - a magyar klasszis világcsúcsa 2:06.12 -, mindössze két századdal rosszabb, mint amivel két éve a Duna Arénában a döntőben nyert.

A helyi idő szerint esti elődöntőben aztán a pillangót és a hátat követően még egy hajszállal délelőtti teljesítménye előtt járt, de mellen önmagához képest kissé visszaesett, így végül a gyors után 2:07.17-tel csapott célba.

Hosszú a második kanadai Sydney Pickremnél több mint másfél másodperccel jobbat úszott.

A döntőt hétfőn közép-európai idő szerint 14.25-kor rendezik.

50 pillangós is magyar döntős

Szabó Szebasztián döntőbe jutott 50 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek nyitónapján, vasárnap.

A zentai születésű, nemrég honosított versenyző két századdal rosszabbat úszott, mint az előfutamban, 23.09 másodperccel futamában a második lett, ezzel összesítésben a hatodik idővel került a fináléba.

A hétfői döntőt közép-európai idő szerint 13.47 órakor rendezik.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×