eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A negyedik helyen végzett Késely Ajna (j) és a harmadik helyezett amerikai Leah Smith a női 400 méteres gyorsúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hajszállal maradt le a dobogóról Késely Ajna

Késely Ajna negyedik, Kapás Boglárka hatodik lett a 400 méteres gyorsúszás döntőjében a dél-koreai vizes világbajnokságon.

Késely Ajna új országos csúcsot úszott, a bronzéremtől két századmásodperc választotta el.

A számot az ausztrál Ariarne Titmus nyerte, megelőzve az amerikai Katie Ledeckyt.

Késely a hármas, Kapás az egyes pályáról vágott neki a távnak, előbbi közel fél másodperccel erősebben kezdett, mint a délelőtti előfutamban, ahol egyéni csúcsot úszott. A táv feléhez érve az ausztrál Ariarne Titmus vezetett az olimpiai bajnok amerikai Katie Ledecky és a magyar tinédzser előtt. Ledecky és Titmus az utolsó két hosszra ellépett, Késely a másik amerikaival, Leah Smith-szel volt hatalmas harcban a bronzéremért. Szinte együtt fordultak rá az utolsó 50-re, és úgy tűnt, Késely kicsit előrébb van, de Smith végül egy jobb benyúlással, két századdal nyert.

"Gyerekfejjel csalódott vagyok, de ha leülök majd és végiggondolom, azt fogom mondani, ennek így kellett történnie. Még fiatal vagyok ahhoz, hogy csalódott legyek. Nagyon boldog vagyok, hiszen hatalmas motiváció, hogy Ledecky mellett úszhattam. A két évvel ezelőtti világbajnokságon a szélen úsztam, most pedig a nagyok között küzdhettem a dobogóért. Tanulnom kell ezt a helyzetet is" - nyilatkozta Késely, és megjegyezte, nagyon szeretett volna érmet szerezni.

Kapás Boglárka elmondta, maximálisa kiúszta magát, ugyanakkor egy kicsivel jobb időt szeretett volna.

"Még mindig egy kicsit el vagyok szokva a gyorstól" - tette hozzá Kapás, aki biztos volt abban, hogy fiatal honfitársa megdönti az országos csúcsát.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×