eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A győztes Kopasz Bálint (b) és a harmadik helyezett fehérorosz Aleh Jurenyija a férfi kajak egyesek 1000 méteres döntőjében a II. Európa Játékokon a Zaszlavl regatta pályán 2019. június 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Eddigi legsikeresebb napjukat zárták szerdán a magyarok az Európa Játékokon

Minszkben a kajak-kenusok egy-egy arany- és ezüstérmet nyertek, a sportlövők pedig egy bronzzal gazdagították az éremgyűjteményt.

A regattapályán két olimpiai számban állhattak dobogóra a csapat tagjai: a kajakos Kopasz Bálint 1000 méter egyesben parádés versenyzés után felnőtt pályafutása első nagy nemzetközi győzelmét aratta, a Kárász Anna, Kozák Danuta kajakos duó pedig - a házigazda fehéroroszok mögött - 500 méteren lett második. A további két magyar döntős hajó közül a kenus Kiss Tamás hatodikként zárt 1000 méter egyesben, míg az újonc Kiss Balázs, Dóri Bence kenu kettes ugyanezen a távon a kilencedik helyen végzett. A többi döntőt csütörtökön rendezik, a 11 közül tíz fináléban lesz magyar egység.

A sportlövő központban Péni István nyert bronzérmet a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számában. Az UTE 22 éves ifjúsági olimpiai bajnoka az alapversenyből 1177 körös eredménnyel a negyedik helyen került fináléba, melyben az első lövésektől dobogós helyen állt, és végül 450,6 körös eredménnyel szerezte meg a harmadik helyet. A szám másik magyarja, Sidi Péter 19. lett.

Major Veronika a fináléról éppen csak lemaradva a kilencedik, Csonka Zsófia pedig a 24. helyen végzett női sportpisztolyban, míg Pongrátz Bianka mindössze egy koronggal elmaradva a hatodiktól a 14. helyen áll a női skeet első napja után. Folytatás és döntő csütörtökön.

A birkózóknál a 65 kilós Wilhelm Zoltán és a 97 kilós Szabó Mihály a nyolcaddöntőben, míg a női 53 kilóban érdekelt Dénes Mercédesz a negyeddöntőben kapott ki. Szabó és Dénes csütörtökön, a vigaszágon még folytathatja, mivel legyőzője később a döntőig menetelt.

A tollaslabdázóknál a Bukoviczki Nikoletta, Gonda Daniella duó és az egyesben indult Kőrösi Ágnes is búcsúzott a csoportkör után, az ugyancsak egyesben játszó Krausz Gergely viszont második lett háromfős csoportjában, így csütörtökön pályára léphet a nyolcaddöntőben.

Az ökölvívók befejezték szereplésüket Minszkben, utolsó képviselőjük, Budai Vivien ugyanis alulmaradt a 69 kilós súlycsoport negyeddöntőjében.

Nem jött össze a döntő a DNA-rendszerű atlétikában

A magyar csapat ötödik helyen zárta elődöntős csoportjának szerda esti versenyét, így nem jutott be a pénteki fináléba a minszki Európa-játékok atlétikai versenyein.

A fehérorosz fővárosban új és rendhagyó csapatversenyt rendeznek a sportágban, a Dinamikus Új Atlétika (DNA) elnevezésű rendszer szerint. Csapatok versenyeznek egymással, négy női (100 m, 100 m gát, távol, gerely) és három férfi egyéni számban (100 m, 110 m gát, magas), illetve két vegyes váltóban (4x400 m, üldözéses mix vegyes váltó).

A magyarok az előző napi negyeddöntőből csoportmásodikként biztosították helyüket a szerdai programban, melyben azonban már nem volt komoly esélyük a továbbjutást jelentő első három hely egyikén végezni a fehérorosz, cseh, olasz, spanyol és orosz együttest is felvonultató mezőnyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×